Neviděl Rath až moc pod prsty Kalouskovi? Dolejš odpovídá čtenářce

07.07.2013 10:33

Čtenářka serveru ParlamentníListy.cz Renata Hašková se obrátila na komunistického poslance Jiřího Dolejše s dotazem, jak se dívá na kauzu poslance Davida Ratha, který sedí už přes rok ve vazbě. Není to třeba tak, že Rath viděl pod prsty ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), takže musel být odklizen z cesty?

Neviděl Rath až moc pod prsty Kalouskovi? Dolejš odpovídá čtenářce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Jak se stále prodlužuje doba, kterou poslanec David Rath prožívá za mřížemi, objevují se další a další dohady o tom, co za jeho zadržením stojí „ve skutečnosti“. Sám sebe poslanec opakovaně označuje za politického vězně a texty řady autorů na internetu dokazují, že se na jeho případ dívá nejeden občan ve stejném světle. To ale podle Dolejše mnoho neznamená. Jedna z úvah praví, že Rath, jako jeden z mála, dobře chápal počínání ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) a jeho stranického kolegy a ministra zdravotnictví Leoše Hegera.

„Zkoumat vinu poslance Ratha musí orgány činné v trestním řízení. A tam rozhoduje důkazní řízení a nikoliv to, co kde koluje na internetu. Třeba vyčkat na výsledky řízení, popř. průběh soudu. To platí i pro případné větvení této či jiných kauz," zdůrazňuje Dolejš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…