Nezbaštěte Zemanovi ty jeho "odborníky", varuje ódéesák Zahradil

27.06.2013 22:16

Europoslanec ODS Jan Zahradil na svém facebookovém profilu vyzývá veřejnost, aby nevěřila, že nová vláda, kterou v těchto dnech sestavuje premiér Jiří Rusnok, bude skutečně vládou odborníků.

Nezbaštěte Zemanovi ty jeho "odborníky", varuje ódéesák Zahradil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedala Výkonná rada ODS. Z tváří zúčastněných bylo cítit zmar z prohraných voleb

"Sobotka down, Hašek up, ODS out, SPOZ in - jestli takhle vypadá plán Miloše Zemana, nutno říci, že se chová zcela v jeho duchu. Což nic nemění na tom, že by mu veřejnost tu vládu ,odborníků‘ neměla zbaštit," píše.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Voliči podle něj milují vlády odborníků. Ukázkou může být popularita, které se těšily vlády Tošovského a Fischera. "A Zeman to ví, o veřejnost se opře, postaví veřejnost proti "rozhádanému" parlamentu. Jestli se Sněmovna rozpustí, veřejnost to absolutně nepochopí," domnívá se.

Prezident totiž podle jeho názoru případné rozpuštění Sněmovny interpretuje jako "gesto zkorumpované politické scény, která zaslouží vyházet z oken" a zase to mediálně vyhraje. Stejně tak se lidem zamlouvá dle Zahradila i argument, že spojení voleb do sněmovny a do Evropského parlamentu bude levnější než samostatné předčasné volby. "Jestli to Zeman uhraje, největším poraženým tohoto kola je Bohuslav Sobotka," předvídá europoslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…