Okamura k totálně nepřátelskému útoku manžela odstavené Kláry Samkové: Ať si vzpomene...

12.05.2014 14:21

Manžel Kláry Samkové Pavel Skramlík se v reakci na vyškrtnutí své ženy z kandidátky Úsvitu pro evropské volby na svém blogu pustil do Tomio Okamury.Ve svém vyjádření mimo jiné uvedl, že Okamura chce být prezidentem, k čemuž mu má údajně dopomoci ministr financí Andrej Babiš. Předseda Úsvitu pak pro ParlamentníListy.cz prozradil něco o Skramlíkově charakteru a znovu připomněl, proč musela Samková z kola ven.

Okamura k totálně nepřátelskému útoku manžela odstavené Kláry Samkové: Ať si vzpomene...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Že Klára Samková nepovede kandidátku Úsvitu do evropských voleb, je jasné už od soboty, kdy Tomio Okamura oznámil, že jí dává čas do pondělí, aby sama odstoupila z kandidátky. Samková již oznámila, že odstoupit nehodlá. „V případě, že by takto situaci nevyhodnotila, tak ji budeme muset vyškrtnout,“ doplnil. Její případ se týká údajného obelhání České spořitelny. Samková je totiž podezřívaná, že vykoupila pohledávky jedné české firmy za dlužníkovy peníze.

Celý text Pavla Skramlíka ZDE.

Skutečné motivy Okamury podle Skramlíka

Manžel Samkové se následně rozepsal na blogu iDnes.cz o údajných skutečných motivech Tomio Okamury. „Pan Okamura, chlapec japonsko-korejsko-moravského původu, má obrovské ambice, které příliš nekorespondují s jeho vzděláním a reálnými schopnostmi. Není `novým člověkem` v politice, ale akcelerovaným klonem současné pokleslé tradice české politické kultury. Okamura je jen sofistikovanějším případem pragmatického manipulátora, jenž je sám manipulován,“ napsal Skramlík.

„Vrcholem jeho snah je být prezidentem České republiky,“ uvedl dále na svém blogu Skramlík a pokračoval: „Na hnutí Úsvit mu vůbec nezáleží. Vytvořil ho pouze jako platformu, z níž se odrazí do nejvyššího patra české politiky. Má devět členů, nemá prakticky žádnou strukturu. Ale už v něm zahájil čistku. Odrovnal místopředsedu Jaroslava Nováka (Jaroslav Novák oficiálně rezignoval 7. 5. na funkci místopředsedy a člena předsednictva hnutí Úsvit vzhledem k nastalým novým rodičovským povinnostem – pozn. red.), svého dlouhodobého přítele, kvůli dluhům a exekucím. Dávno o nich věděl. Nyní odkrágloval Kláru Samkovou, jedinou veřejně známou osobnost, kterou postavil do čela kandidátky voleb do EP. Mohla by ho přerůst a její renomé bylo břevnem v oku jeho partnerů. Okamura si vzal za záminku advokátskou kauzu, o níž nejméně měsíce předem věděl, neboť Samková ho sama informovala. Přitom nešlo o nic kriminálního. Použil dvojí metr. Jiní členové jeho hnutí mají jiné vážné problémy.“

Podle Skramlíka Okamura odrovnání Samkové připravoval několik týdnů a netajil se tím. „Jen nevěděl jak na to. Samková odkoupila od České spořitelny pohledávku a pak ji zase prodala, resp. vymohla. Mimosoudní dohodou. Bývalá zaměstnankyně její advokátní kanceláře J. M., asistentka, kterou Samková vyhodila, protože podváděla při fakturaci, udělala si z prostorů AK Klára Samková svou sexuální bázi, základnu pro prodej erotických pomůcek a kradla klienty pro sebe (přičemž nebyla advokátkou s příslušnými zkouškami), ukradla domumenty, s nimiž začala obchodovat. Předtím se snažila Samkovou vydírat. Prodala ukradené dokumenty Českému rozhlasu, který na to přistoupil,“ píše dále novinář a spisovatel Skramlík.

Zákulisní propojení s Babišem, který vykuchá Sobotku

Poté uvedl, že Věci veřejné jsou ve srovnání s bezkoncepčním Úsvitem projekt hlav ze Silicon Valley. „Pardon, jeden koncept tam je. Okamura chce být prezidentem a nikdo ho z jeho vlastních řad nesmí ohrozit. Nechce členskou základnu, chce všechno rozhodovat sám. Sklidí v lepším případě všechny úspěchy, ale na druhé straně je sám vystaven všem rizikům neúspěchu, což už vnímá méně. Jenže to úplně tak přímočaře nejde. Zákulisně se propojil s hnutím ANO a jeho lídrem Andrejem Babišem,“ myslí si manžel Samkové a dodává: „Dosud o tom nikdo neví. Já to prozrazuji. Pan Babiš je vysoká třída. Má silný plán. Vykuchá šéfa ČSSD Sobotku na kauze OKD. Ten bude muset rezignovat. Rozpadne se koalice. Na podzim budou předčasné volby. Vyhraje je ANO a Andrej Babiš se stane premiérem. Čas bude plynout a přijde prezidentský plebiscit. S podporou Babiše by ho měl vyhrát Okamura. Jako jeho pimprle.“

Okamura nechápe: Proč se zlobí na mne? Já Kláru nevyškrtl

„Emoce manžela Kláry Samkové chápu, nechápu ovšem, proč se zlobí na mne, já Kláru nevyškrtl, vyškrtla ji její kauza, o které věděla od loňska a o které nám neřekla ani slovo. Naopak já s částí vedení jsme Kláru podporovali až do momentu, kdy nám sama v pátek řekla, že kauza je oprávněná. Pak jsme neměli volbu,“ reagoval pro ParlamentníListy.cz na slova manžela Samkové předseda Úsvitu Tomio Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Ke Skramlíkově tvrzení o prezidentských ambicích a roli šéfa hnutí ANO a ministra financí Andreje Babiše se Okamura nevyjádřil. Popsal však svou zkušenost s manželem Samkové při křtu jeho knihy. „O charakteru pana Skramlíka svědčí i to, že si ode mě nechal před třemi měsíci pokřtít svou knihu, takže tehdy na mě měl samá slova chvály a nyní on sám obrací, když se na jeho manželku provalila kauza,“ řekl Okamura.

Samková jako dosavadní lídr kandidátky už nefiguruje ani v televizním volebním spotu a hnutí musí také přelepovat plakáty s její tváří. Na volebních lístcích však její jméno zůstane, jelikož už byly vytištěny.

reklama

autor: Petr Kupka

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…