Ožralý Kalousku, naštval se Andrej Babiš

02.04.2015 13:37

Ministr financní a šéf ANO Andrej Babiš se ostře pustil do místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. Ten totiž kritizoval Babiše, že místo práce v Poslanecké sněmovně odjel na dovolenou lyžovat. Ministr Babiš na svém twitterovém účtu napsal, že raději tráví s dětmi prázdniny, než aby poslouchal „ožralého Kalouska“.

Ožralý Kalousku, naštval se Andrej Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš a Miroslav Kalousek před začátkem pořadu OVM

Předseda poslanců TOP 09 a první místopředseda strany Miroslav Kalousek si ve středu na jednání sněmovny dobíral vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše, který na jednání dolní komory parlamentu nebyl přítomen.

„Já jsem se marně pídil po tom důvodu, čím může být zaneprázdněn první místopředseda vlády, když zasedá Poslanecká sněmovna. Přemítal jsem o nějakých závažných mezinárodněpolitických jednáních, například o karuselech. Ne, on si jel zalyžovat. Pro nás je to samozřejmě šok vzhledem k tomu, že on i celé jeho hnutí říkalo, že jde do té sněmovny makat a ne lyžovat,“ kritizoval Kalousek z řečnického pultíku v Poslanecké sněmovně.

Následně ještě dodal, že si klub TOP 09 musí vzít pauzu na poradu, aby se domluvili, jestli si „například příští týden nepůjdou zabruslit“. K tomu si přisadil šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura, který připomněl, že nedávno zase Babiš místo sněmovních interpelací raději odjel do Vídně na ples.

„Já na rozdíl od mého kolegy, pana předsedy Kalouska tak překvapen nejsem. Pamatuji si, když byly interpelace a současně ples v opeře ve Vídni, co kdo zvolil, kde vlastně byl,“ dodal Stranjura.

Andrej Babiš si to ale nenechal líbit. Z dovolené se prostřednictvím sociální sítě Twitter pustil do Kalouska. „Moje řádně omluvená dovolená s dětmi (vidím je málo a mají teď prázdniny) je v PS téma. Radši budu s nimi, než poslouchat ožralého Kalouska,“ napsal vicepremiér.

Hbitá lidová tvorba:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…