Platy umělců, drahé Události, špatné seriály. Hovoří Eva Jurinová a další uchazeči o kontrolu nad ČT

05.02.2014 4:44 | Zprávy

Půltucet uchazečů musí vybrat Poslanecká sněmovna ke kompletnímu doplnění počtu členů Rady České televize a přesně stejný počet oslovily ParlamentníListy.cz s otázkami, které se zabývají veřejnoprávním médiem z mnoha stran. Kandidáti do Rady ČT se vyjadřují k hospodárnosti fungování ČT, objektivitě jejího zpravodajství, ale i ke zveřejňování platů a odměn.

Platy umělců, drahé Události, špatné seriály. Hovoří Eva Jurinová a další uchazeči o kontrolu nad ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Radu České televize čeká výrazná obměna, protože zřejmě už na březnové schůzi bude Poslanecká sněmovna rozhodovat o obsazení šesti volných míst z celkových patnácti. To proto, že pěti členům končí mandát a jedno místo bylo dlouhodobě neobsazené. Ještě předtím však volební výbor sněmovny, do jehož kompetence média spadají, provede předvýběr, po němž zůstane pro hlasování pléna sněmovny osmnáct uchazečů. Některé z adeptů na členství v Radě ČT jsme požádali o názor na otázky, které jsou s veřejnoprávní televizí často spojovány.

„Na České televizi mi vadí mi, že není veřejností příliš respektovaná a považována za vzor,“ říká pro ParlamentníListy.cz bývalá moderátorka Eva Jurinová. „Já mám dlouhodobě problém s tím, jak Česká televize v posledních letech hospodaří. Od roku 2012 úplně obrátila trend, hospodaří s vyšší částkou, než jakou inkasuje od televizních poplatníků,“ konstatuje Radek Mezuláník, který by svůj post v Radě ČT rád obhájil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor

21:44 Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor

Trump, nebo Harrisová? Zvolení kterého z kandidátů americkým prezidentem by pro svět bylo lepší? Par…