Poděkujte svému poslanci: Takto konkrétní lidé hlasovali o návrhu „zamáznout“ debatu o vystoupení z EU

04.05.2016 14:55

Včera poslanci překvapivě kývli na to, že se budou zabývat v rámci tzv. opozičního okénka návrhem na referendum o vystoupení Česka z Evropské unie. Dnes se ale pro to samé ve sněmovně nenašel dostatečný počet hlasů poslanců. Většina tak nakonec dala přednost návrhu lidovce Jiřího Miholy, aby byl bod zcela vyřazen z programu této schůze. „Předložíme to znovu do programu,“ ubezpečil ale předseda poslanců Úsvitu Marek Černoch.

Poděkujte svému poslanci: Takto konkrétní lidé hlasovali o návrhu „zamáznout“ debatu o vystoupení z EU
Foto: archiv
Popisek: Jana Lorencová

Anketa

Vadí vám Noční vlci?

7%
93%
hlasovalo: 29151 lidí

Pro zařazení bodu o referendu na dnešek hlasovalo 52 poslanců, proti bylo 90, takže návrh Marka Černocha (Úsvit) neprošel.

Hlasování po jménech ZDE

Pro návrh ale hlasoval jeden poslanec z ČSSD (Jiří Koskuba), jeden poslanec hnutí ANO (Jana Lorencová), 10 poslanců ODS (Ivan Adamec, Marek Benda, Petr Bendl, Adolf Beznoska, Petr Fiala, Jana Fischerová, Radim Holeček, Zbyněk Stanjura, Bohuslav Svoboda a Jan Zahradník), 29 poslanců KSČM (kromě poslance Jiřího Dolejše, který se zdržel hlasování, Stanislava Mackovíka a Marty Semelové, kteří byli pro dnešek omluveni a Vojtěcha Filipa, jenž nebyl přihlášen), pro také hlasovalo všech osm poslanců Úsvitu a tři ze šesti nezařazených poslanců, což je Tomio Okamura, Jaroslav Holík a Petr Adam.

Pro návrh lidovce Jiřího Miholy, aby tento bod byl vyřazen z pořadu této schůze zcela, hlasovalo 93 poslanců, proti bylo 60, takže tento návrh nakonec byl přijat. Pro vyřazení referenda hlasovalo 31 poslanců ČSSD, 31 poslanců hnutí ANO, 20 poslanců TOP 09, 10 lidovců a nezařazený Karel Pražák, což je bývalý poslanec Úsvitu. Jana Lorencová (ANO) pak opět hlasovala opačně nežli většina poslanců z téhož klubu.

Hlasování po jménech ZDE


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…