Poslanci zvolili šéfy komisí a rozešli se domů

19.12.2013 14:22

Sněmovna zvolila předsedy svých šesti stálých komisí a rovněž v tajné volbě určila šéfy delegací do meziparlamentních organizací. Po této volbě se poslanci rozešli domů. Sejít by se měli na další řádné schůzi až 3. února.

Poslanci zvolili šéfy komisí a rozešli se domů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování ve sněmovnně

Sociální demokraté získali vedení komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) pro Václava Klučku a komisi pro kontrolu činnosti Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ) pro Adama Rykalu. Komisi pro rodinu, rovné příležitosti a národnostní menšiny povede Radka Maxová (ANO). Komise pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství, tedy armádní tajné služby, připadla Bohuslavu Chalupovi (ANO).

Daniel Korte (TOP 09) se stal předsedou komise pro kontrolu použití policejních odposlechů. Do čela komise pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby (BIS) poslanci vybrali Marka Bendu (ODS). Benda byl původně předsedou sněmovního mandátového a imunitního výboru, ale tuto funkci přenechal Miroslavě Němcové poté, co ona naopak nezískala post místopředsedkyně sněmovny.

Kateřina Konečná (KSČM) byla zvolena jak jako vedoucí delegace do Meziparlamentní unie, tak i delegace do Středoevropské iniciativy. Martin Stropnický (ANO)  povede české zástupce v Parlamentním shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE). Zbývající dvě delegace povedou zástupci ČSSD: Antonín Seďa se stal šéfem delegace do Parlamentního shromáždění NATO a Dana Váhalová povede delegaci do Parlamentního shromáždění Rady Evropy.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Poté poslanci svou letošní schůzi ukončili. Jak poznamenal předseda sněmovny Jan Hamáček (ČSSD), sejít by se měli na řádné schůzi znovu až příští rok, 3. února. Naplánoval to tak podle Hamáčka organizační výbor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…