Poslanec Úlehla vyvrací pomluvy: S Mynářem se znám, ale rozhodně mě neovlivňoval

08.08.2013 18:50

Od chvíle, kdy poslanec Tomáš Úlehla ve středu večer nehlasoval proti Rusnokově vládě, ale opustil sněmovnu, je předmětem zvýšeného zájmu svých spolustraníků, kteří jeho postoj vnímají jako zradu. Poslanec Úlehla však pro iDnes.cz odmítá, že by stranu jakkoliv zradil. A už vůbec se prý nespojil s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem, byť je jeho známým ze Zlínska.

Poslanec Úlehla vyvrací pomluvy: S Mynářem se znám, ale rozhodně mě neovlivňoval
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Tomáš Úlehla

Poslanec Tomáš Úlehla byl ještě večer vyloučen z poslaneckého klubu ODS a řada jeho kolegů mu přes média posílala značně nevybíravé vzkazy. „Zaznamenávám k mému potěšení i mnoho pozitivních reakcí,“ ujistil poslanec. Ve svém zlínském regionu je prý znám jako transparentní politik, a to lidé určitě berou v úvahu.

Mrzí jej, že byl vyloučen z poslaneckého klubu a velmi rád by zůstal v ODS. Dostala se však prý k němu informace, že jej jeho místní sdružení chce vyloučit. „Pokud by se to stalo, tak to budu považovat za velkou křivdu. Neučinil jsem nic, co by bylo v rozporu s usnesením Výkonné rady ODS, která nařídila nehlasovat pro vládu Jiřího Rusnoka,“ namítá.

Již dříve prý kolegy ujišťoval, že v případě hlasování o pravicové vládě Miroslavy Němcové by neváhal zvednout ruku pro, ovšem nyní se hlasovalo o něčem úplně jiném. „My jsme měli dohodu, že se nerozpadneme, pokud budeme hlasovat o našem kandidátovi. Já jsem nepodepsal žádný papír, ve kterém by bylo, že pokud budeme hlasovat proti Jiřímu Rusnokovi, že bude fungovat 'stojednička',“ vysvětloval poslanec.

Na jeho rozhodnutí prý v žádném případě nemělo vliv, že spolupracuje s Vratislavem Mynářem, který je kancléřem prezidenta Zemana. „My spolu máme nadační fond Kopretina, kdy mě oslovil v době, kdy jsem byl primátorem Zlína někdy v roce 2005,“ prozradil Úlehla s tím, že u komunálních politiků ze stejného kraje je běžné, že se znají. Stejně tak prý spolupracuje například s Tomio Okamurou, který je na Zlínsku senátorem.

Toto své rozhodnutí prý s Mynářem nekonzultoval, neměl na to ani čas. „Je léto a já jezdím se svou kapelou po letních festivalech,“ prozradil poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…