Poslanec hlasitě zaútočil na kamery České televize: Šest hodin beží přímý přenos k Čapímu hnízdu. A když jsme projednávali kauzu OKD...

06.09.2017 17:07

Sněmovna dlouhé hodiny jednala o vydání poslanců hnutí ANO Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Sám Babiš poznamenal, že se vydání nebrání, protože nic neudělal a alespoň to vyjde najevo. Drtivá většina členů ANO se však za svého předsedu pere. Nejinak tomu bylo i u Josefa Hájka z hnutí ANO, který ostře zaútočil na Českou televizi.

Poslanec hlasitě zaútočil na kamery České televize: Šest hodin beží přímý přenos k Čapímu hnízdu. A když jsme projednávali kauzu OKD...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec ANO za Moravskoslezský kraj Josef Hájek.

„Šest hodin běží přímý přenos České televize, aby se občané této země dozvěděli, že pan předseda Babiš údajně přepsal na děti majetek, aby se skryl. Tak jsem to pochopil já v průběhu téhle celé diskuse. A mě strašně mrzí, že v průběhu devíti měsíců, kdy jsme projednávali kauzu OKD, televize, ani jednou, ani jednou, podotýkám, neudělala žádný přímý přenos,“ rozpálil se Hájek hned, jak se postavil k řečnickému pultíku. Poslanci ANO mu ihned zatleskali.

Hájek poukázal na to, že sněmovna řeší údajný podvod za desítky milionů korun, konkrétně za padesát milionů, ale investice těchto padesáti milionů je na farmě Čapí hnízdo vidět. Zákonodárce to ví, neboť se tam byl podívat. Naproti tomu peníze z OKD, miliardy korun, zmizely kdoví kde. Tak to alespoň vidí poslanec, jenž zná Moravskoslezský region. Leccos ví o OKD, protože pro firmu pracoval, fáral pod zem a OKD se po 33 letech práce stala jeho srdeční záležitostí. Teprve tisíc metrů pod zemí si lidé uvědomí, co je to solidarita, protože tam musíte počítat s tím, že někomu pomůžete, nebo on pomůže vám.

„Tady očekáváte kudlu do zad,“ rozohnil se na adresu sněmovny i na adresu České televize. „Bohužel. A to jsem si nemyslel, že zrovna od České televize,“ pokračoval v kanonádě. Posléze Hájek citoval z uniklého e-mailu ze schránky premiéra Sobotky. Uznal sice, že není fér citovat z ukradeného e-mailu premiéra, ale v této sněmovně se prý už odehrálo leccos nečestného. Proto Hájek od citace z e-mailu neustoupil.

A proč si k tomu vybral právě besedu o farmě Čapí hnízdo? Neboť se bál, že by jinde nedostal prostor. „Byl jsem blokován, byl jsem blokován, vážení občané. To je realita. To si uvědomte, že tady existují struktury, které možná, to je moje domněnka, nám to neumožní,“ pálil dál Hájek.

Premiér se prý ale nechce ke kauze vyjadřovat, protože kauzu prověřuje policie, zatímco v kauzách, které se týkají Andreje Babiše, sněmovna už jedná. „To je to, co mě tady strašlivě děsí,“ nebral si servítky Hájek.

Posléze doplnil, že jsou ve hře ještě byty OKD. Hájek má za to, že by horníci ještě mohli získat své byty, pokud by byla Evropské komisi zaslána stížnost na nedovolenou podporu v této věci. Hájek proto vytáhl petici, pod kterou se mohou podepsat všichni občané, kteří chtějí na premiéra Bohuslava Sobotku tlačit, aby tuto stížnost ještě jako předseda vlády podal.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…