Poslanec od Peake chce legalizovat prostituci. A posmívá se nápadu na seznam

28.07.2013 18:51

Poslanec strany LIDEM Viktor Paggio se vysmál návrhu zákona pražského magistrátu na regulaci prostituce. Obsahuje prý absurdity a dodává pojmu "sepsaný od stolu" zcela nový rozměr. Paggio nadále prosazuje vlastní zákon, kterým by prostituce byla prohlášena za legální.

Poslanec od Peake chce legalizovat prostituci. A posmívá se nápadu na seznam
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exposlanec Viktor Paggio

Pražští radní chtějí vytvořit seznam prostitutů a prostitutek, který by obsahoval jejich jméno, datum a místo narození, trvalé bydliště i fotografii. Podle Paggia by tím lidé živící se tímto způsobem přišli o anonymitu, která je pro ně přitom tím nejdůležitějším. Kromě toho se poslanec obává možného zneužití těchto dat.

Represivní kroky, které chtějí dostat prostituci z ulic,  vženou podle politika lidi točící se kolem nejstaršího řemesla do ilegality a dají vydělat pasákům a mafii.

Jako od Kafky...

Zákonodárce kritizuje i další části předlohy. "Skutečně jako z pera Franze Kafky je pak návrh, aby majitel podniku nabízel sexuální služby takovým způsobem, aby 'neobsahovaly prvky pornografie'. Jak to má asi udělat? Maňáskovým divadlem, případně přednesem erotických básní?" ptá se ironicky.

Poslanec Viktor Paggio chce, na rozdíl od předlohy pražských zastupitelů, zákonem umožnit obcím, aby směly vymezit veřejná prostranství k nabízení prostituce. Jeho poměrně stručný návrh, který příští týden posoudí vláda, nestanoví detailní pravidla provozování zařízení s erotickými službami a ani nezavádí povinnost registrace prostitutek či prostitutů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…