Poslankyně Fischerová. Po průšvizích v ANO vystoupila z hnutí

18.10.2022 21:21 | Kauza

Poslankyně Romana Fischerová vystoupila z hnutí ANO. Poslankyní ale zůstává. Server SeznamZprávy dal informaci do souvislosti s tím, že před letošními komunálními volbami vyzývala k hlasování pro kandidáta ODS.

Poslankyně Fischerová. Po průšvizích v ANO vystoupila z hnutí
Foto: FB R. Fischerové
Popisek: Romana Fischerová (ANO)

Fischerová přes aplikaci WhatsApp rozesílala výzvy proti lídrovi kandidátky ANO v Milovicích na Nymbursku Milanu Pourovi. Měla s ním podle serveru spory týkající se vnitřních věcí ve středočeské buňce ANO. Vybízela ke kroužkování lídra ODS, jež v Milovicích nakonec získala stejně jako ANO čtyři mandáty.

„Jsem silně znechucen počínáním politicky činné osoby z Lysé nad Labem z hnutí ANO, která zasáhla do komunálních voleb v Milovicích,“ napsal na svůj facebook bývalý poslanec hnutí ANO a také bývalý starosta středočeských Milovic Milan Pour těsně po komunálních volbách.

„Tato osoba zasílala 2 dny před volbami řetězové zprávy lidem z Milovic, aby volili ODS a starostu Lukáše Pilce, a tím chtěla ovlivnit výsledek voleb v Milovicích v neprospěch hnutí ANO,“ dodal Pour další překvapivé informace.

„Jelikož mám důkazy o jejím počínání, budu žádat o její vyloučení z hnutí ANO. Už jejímu chování a politickému působení dali vysvědčení v těchto komunálních volbách občané Lysé nad Labem,“ pokračoval na facebooku Milan Pour.

Aniž by kohokoli jmenoval, je naprosto zřejmé, že dotyčnou osobou byla právě současná poslankyně hnutí ANO Romana Fischerová.

Fischerová zůstane poslankyní

Skandálem se krátce zabývalo předsednictvo hnutí, ale to přenechalo další kroky na krajském ANO, jehož schůze se konala v pondělí. Po ní se Fischerová rozhodla z hnutí vystoupit.

Bývalá místostarostka Lysé nad Labem by ale měla zůstat poslankyní. Místopředseda hnutí i klubu Karel Havlíček webu sdělil, že záležitost se na úrovni poslaneckého klubu neřeší.

„Chci miliardy. Jsem sexy!“

V minulosti se poslankyně zviditelnila také svým příspěvkem na sociální síti Facebook, který ale rychle smazala. Přesto jí v ANO ale ani za toto nepoděkovali. Členka Mandátového a imunitního výboru a Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu se totiž zřejmě nechala strhnout a otevřela bránu vlastní fantazii. Na náhrobní kámen by jí prý slušelo vytesat, že byla miliardářka a vykonala mnoho dobrých skutků. Jelikož se jednalo skutečně o úlet, středočeská zástupkyně ANO to rychle smazala. Nepomohlo. PL náhled daného příspěvku obdržely.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…