Předseda lidovců utřel pravici: Místo trapné nulové tolerance byste se měli stydět

24.07.2013 12:21

K současným politickým zmatkům se na blogu vyjádřil i Pavel Bělobrádek, předseda lidovců, kteří podle všech průzkumů mají velkou šanci vrátit se po čtyřech letech zpět do Poslanecké sněmovny. Podle něj by jediným správným řešením bylo rozpuštění sněmovny a předčasné volby, ale vlastně jej ani nepřekvapilo, že se poslanci neodhodlali rozpustit.

Předseda lidovců utřel pravici: Místo trapné nulové tolerance byste se měli stydět
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Především Bělobrádek píše, že Nečasova vláda skončila zcela po zásluze. Řada sporných kroků, jako zpackaná sociální reforma nebo kolabující registry, společně s osobními problémy bývalého premiéra podle něj ani nemohly mít jiné vyústění.  

Řešením krize však podle něj měly být předčasné volby. Rusnokova vláda měla zemi dovést pouze k nim. „Lidovci jsou pořád pevně přesvědčeni, že vláda, která nevzejde z parlamentních voleb, není dobré řešení,“ informuje o stanovisku strany na blogu na Aktuálně.cz.

Celý text Pavla Bělobrádka ZDE.

V krizi se podle něj zachovaly podivně obě strany. „Úlohou prezidenta rozhodně není destruovat politickou kulturu. Prezident by naopak měl ctít ducha Ústavy,“ myslí si Bělobrádek. Nešetří však ani politické strany, které by podle něj neměly sahat k trapné zákopové válce a vyhlašovat nulovou toleranci ke krokům vlády, bez ohledu na to, zda budou přínosné. Samy totiž ke krizi přispěly a stud by byl poněkud na místě,“ napsal předseda lidovců.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Co však Bělobrádek rozhodně odmítá, to jsou agresivní útoky politiků na justici a policii. Úlohou politiků prý rozhodně není mocensky ovlivňovat nezávislé vyšetřovací orgány. „Státní zástupce není a nesmí být poskokem žádného politika,“ varoval předseda KDU- ČSL.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…