Řešení pro důchodce je kanibalismus. Lahůdka Nečas a Kalousek

09.03.2012 14:16

Ceny v České republice drasticky stoupají. Znát je to především u potravin. Jejich ceny meziročně vzrostly podle statistiků zhruba o šest procent. Skutečnost je však daleko drastičtější. Vajíčka za šest korun, máslo za čtyřicet a housky za pět korun jsou ranou do vazu především pro důchodce. Jejich příjmy zůstávají stejné, ne tak životní náklady. Co si mohou dovolit? Jak se mají stravovat? Středočeský hejtman David Rath řešení zná. Je jím kanibalismus. A doporučuje jako specialitu premiéra Petra Nečase a ministra financí Miroslava Kalouska.

Řešení pro důchodce je kanibalismus. Lahůdka Nečas a Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodci v parku

Důchodci si opravdu nežijí na vysoké noze, ač mnozí vládní politici mají zřejmě jiný názor a chtějí seniorům jejich poživačný život trochu ochudit zastavením valorizace důchodů. Je smutné, že lidé, kteří celý život pracovali, si dnes mohou jen těžko dopřát kvalitní jídlo a jsou nuceni projíždět hypermarkety a hledat zboží ve slevách. Oběd v restauraci, návštěva kina či divadla, to už je luxus, který si nemohou dovolit.

Vláda důchodce trestá

Středočeský kraj patří v rámci republiky k těm bohatším. Ani tam však nemají důchodci ustláno na růžích. „Vláda důchodce trestá, snižuje jim životní úroveň a nutí je kupovat nejlevnější potraviny. Nejúčinnější by bylo využít zkušeností kanibalských národů a obohatit jídelníček o pány Nečase a Kalouska. To je samozřejmě míněno v nadsázce. Nicméně vážně to mají senioři čím dál tím těžší a těžko se na to hledá praktická rada, jak se s tím vypořádat,“ řekl pro ParlamentníListy.cz středočeský hejtman David Rath.

Obtloustlý chlapec a zmačkaný kníže

Slova plná důstojného stáří už jsou dnes tabu. Současní důchodci žijí vesměs v bídě a ti budoucí si podle rad současné vlády musí co nejvíce spořit v neprůhledných fondech na stáří. Zatímco důchodci v zemích na západ od našich hranic tráví měsíce ve Španělsku, Itálii, Portugalsku či Řecku, ti naši přemýšlejí, jak zaplatit nájem, energie a léky.

Pohrdání a arogance

„O důstojném stáří vůbec nelze mluvit. Na místo úcty a vděku za práci, kterou po celý život odváděli, jen pohrdání, arogance a ponížení. Starý člověk se může jen těžko bránit, o to horší je chování vůči nim ze strany namyšlených sobců ve vládních lavicích, kteří schvalují takové kroky, jež mnohé důchodce dostávají doslova do chudoby,“ prohlásila pro ParlamentniListy.cz poslankyně KSČM Marta Semelová.

Vládě to je jedno

„Téhle vládě je úplně jedno, jak těžké je pro lidi z nízkopříjmových a středně příjmových skupin důstojně žít. Bohužel na má slova, když jsem varoval před volbami, co nastane, pokud po volbách vznikne pravicová vláda, došlo. V příštích volbách do sněmovny musí lidé velmi bedlivě vážit, koho volit. Zda strany, které rády hovoří o vyrovnaném rozpočtu a přitom navršují deficit. Ale na obyčejných lidech nezapomenou šetřit nikdy,“ uvedl pro ParlamentniListy.cz předseda NS – levice 21, století expremiér Jiří Paroubek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…