Schwarzenberg je hysterický, asi se bojí konce finančních toků, soudí komunistka Vostrá

14.07.2013 18:12

V jednom z rozhovorů předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg srovnal postup prezidenta Miloše Zemana s nacisty v Německu v roce 1933. Naštval tím i poslankyni KSČM Miroslavu Vostrou, která jeho vyjádření považuje za hysterické.

Schwarzenberg je hysterický, asi se bojí konce finančních toků, soudí komunistka Vostrá
Foto: KSČM
Popisek: Miloslava Vostrá

"Zeman je prvním prezidentem přímo zvoleným občany a myslí si, že mu to automaticky dává větší pravomoci. Tvrdí, že se přísně drží Ústavy, není ale prý vázán jejími zvyklostmi," komentoval Karel Schwarzenberg přístup Miloše Zemana v souvislosti se jmenováním Rusnokovy vlády.

"Tuto čistě formální interpretaci Ústavy už v minulosti jednou využily různé vlády, aby se dostaly k veškeré moci: v lednu 1933 v Německu a v únoru 1948 v Československu," dodal v rozhovoru pro rakouský deník Kleine Zeitung.

Za tato slova ho zkritizoval první místopředseda ČSSD Michal Hašek, ale i poslankyně KSČM Miroslava Vostrá. „"Na hysterickém, a pro diplomata zcela nevhodném, vyjádření Karla Schwarzenberga vůči prezidentu republiky se pouze ukazuje, jak moc prahne TOP 09 po pokračování své vlády. Po ovládání ministerstev a finančních toků s tím spojených,“ uvedla.

„Konec této vlády je přáním drtivé většiny občanů. A nejhorší scénář je její návrat. Pan kníže by si měl Ústavu přečíst. Není tam napsáno, že vládnout v České republice má TOP 09 a ODS," dodává místopředsedkyně ÚV KSČM.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…