Senátor Vízek: Vyplácí se spíš být slepý a hluchý, přesto přeji lidem v ČR, aby zůstali normální

29.12.2013 14:05

ANKETA Máme za sebou dramatický rok 2013 orámovaný bouřlivou první přímou volbou prezidenta, pádem vlády i předčasnými parlamentními volbami. Na dveře již však hlasitě buší rok 2014. Těší se na něj třeba sportovní fanoušci, které čekají zimní olympijské hry v Soči či mistrovství světa ve fotbale v Brazílii.

Senátor Vízek: Vyplácí se spíš být slepý a hluchý, přesto přeji lidem v ČR, aby zůstali normální
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silvestrovské veselí

Na své si ale přijdou i političtí „příznivci“. Budou se konat volby do Evropského parlamentu či komunální volby. Přání do roku 2014 pro obyvatele České republiky poslali ParlamentnímListům.cz politici z různých stran a hnutí.

Klid a nohy v teple

Zdraví, štěstí, lásku. To povětšinou popřáli pro Parlamentní listy.cz politici do nového roku. Například europoslanec za ODS Edvard Kožušník či Jan Farský, jediný zástupce Starostů pro Liberecký kraj v Poslanecké sněmovně. „Lidem v ČR přeji to samé, co své rodině - štěstí a zdraví," konstatoval europoslanec, kterého liberecká a českolipská ODS nominovala jako uchazeče na předsedu ODS. „Hodně zdraví, lásky a kolem sebe samé dobré lidi," popřál Farský.

Originalitou se vymyká v rámci rebelské image své strany předseda Pirátů Ivan Bartoš. „Přeju v novém roce klid a nohy v teple,“ sdělil ParlamentnímListům.cz.

Jiní zaslali mnohem tradičnější přání. „Všem bych chtěl popřát štěstí a zdraví. A v případě, že vás jedno i druhé opustí, tak nezbytnou míru nadhledu a spoustu trpělivosti a lásky. S úctou přeje vše dobré Petr Gazdík,“ napsal poslanec a předseda hnutí Starostů a nezávislých.

„Do roku 2014 přeji všem hodně zdraví, štěstí, spokojenosti a úspěchů,“ popřála šéfka uskupení Hlavu vzhůru Jana Bobošíková.

Ekonomický vzestup země

Na ekonomiku myslel ve svém přání komunistický poslanec Jiří Dolejš.  „Přeji si ekonomický vzestup země, ze kterého by měla něco celá společnost a nejen ti nahoře. Pracovitou a odpovědnou politickou reprezentaci, která neprohloubí krizi důvěry. Mír a klid ve světě a z evropských voleb impulz pro pozitivní proměnu Evropské unie v solidární a efektivní uskupení sloužící občanům, a ne elitám. Samozřejmě také osobní štěstí a zdraví,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Život v pravdě a sociální pokoře

Věren lidovecké tradici zůstal ve svém přání do nadcházejícího roku senátor Jiří Čunek. „Hodně zdraví a dobré přátele a s božím požehnáním bude dobře,“ sdělil. Na něj navázal exministr vnitra z ČSSD František Bublan. „Přeji nám všem, abychom byli silní v naději na plnohodnotnější život a abychom dokázali dávat i druhým. Aby terčem této naděje nebyly jenom peníze, ale všední život v pravdě a sociální pokoře,“ napsal ParlamentnímListům.cz.

Lidem v České republice a čtenářům ParlamentníchListů.cz popřál i první jablonecký senátor František Vízek (ČSSD, nyní LEV 21). Muž s bohatými životními zkušenostmi, profesí učitel, který kvůli nesouhlasu se sovětskou okupací strávil téměř dvě desítky let  v kamenolomu. „Přeji lidem v ČR, aby zůstali normální. Což je v dnešní době podezřelé, ba nebezpečné. Být slepý, hluchý = lhostejný se vyplácí, a proto nosí. Ke škodě nás všech,“ upozornil.

Když vládu nad zemí budou mít občané, bude lépe

Do nového roku popřál prostřednictvím ParlamentníchListů.cz i lídr hnutí Úsvit Tomio Okamura. „Všem lidem přeji hlavně víru – víru v to, že když vládu nad zemí budou mít občané, tak bude lépe. Přeji nám všem sílu měnit zemi k lepšímu, přeji všem štěstí, zdraví a lásku. Protože bez toho náš život ztrácí smysl.“

Na všem si najít něco pozitivního

Místopředseda KDU-ČSL a adept na tvrdě vybojovaný post ministra zemědělství Marian Jurečka pro ParlamentníListy.cz uvedl: „Mimo obvyklého zdraví a štěstí přeji, aby se jim dařilo v tom co dělají, aby na všem, co je v životě potká, dokázali najít něco pozitivního, a udělali si čas na své rodiny a přátele.“

Dostatek vytrvalosti pro splnění všech svých přání a tajných snů

S přáníčkem vyrukoval i hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).  „Všem lidem chci v novém roce 2014 popřát hodně štěstí a zdraví pro ně a jejich blízké. A také dostatek vytrvalosti pro splnění všech přání a tajných snů. Rád bych nám všem přál spoustu slušných lidí okolo a silnou schopnost rozlišovat podstatné od nedůležitého. Ať máme v roce 2014 dostatek sil změnit věci, které změnit můžeme, mnoho trpělivosti, abychom snášeli věci, které změnit nemůžeme. A k tomu potřebnou moudrost, abychom obojí od sebe odlišili," zafilozofoval pro ParlamentníListy.cz liberecký hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…