Šikanujete nás, šéfko sněmovny. Odnesla jste nám náš stoleček, hubovala ČSSD

14.03.2012 11:53

Jak se někdy poslanci opozice a koalice mezi sebou umějí slovně pošťuchovat, a to navíc kvůli malichernostem, předvedl dnes v dolní parlamentní komoře předseda klubu ČSSD Jeroným Tejc a šéfka sněmovny Miroslava Němcová. „Vždyť je to hádka o ničem,“ podotkla ale uprostřed slovního sporu Němcová. „Vždyť ano,“ oponoval na to Tejc. Důvod hádky? Stolek před jednacím sálem, který prý nechala Němcová odklidit.

Šikanujete nás, šéfko sněmovny. Odnesla jste nám náš stoleček, hubovala ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanci ČSSD a VV ve sněmovně

Poslanci ČSSD se při dnešním jednání sněmovny dostali do sporu s předsedkyní dolní komory Miroslavou Němcovou (ODS). Důvodem byl jejich stolek před jednacím sálem. Ten totiž nechala Němcová odklidit. Předsedkyně sněmovny se ale proti nařčení ohradila.

Stolek s pracovníky sekretariátu klubu měli sociální demokraté v předsálí podle předsedy jejich poslanců Jeronýma Tejce kvůli tomu, že sídlí v jiné budově. Nikdy to prý nikomu nevadilo. "Byl jsem nemile překvapen, když byl z minuty na minutu prostor vyklizen," uvedl Tejc. Stalo se tak podle něho po intervenci Němcové.

"Není to pravda," oponovala Němcová. Lidí, kteří u stolku seděli, se prý několikrát neúspěšně ptala, co tam dělají. Nakonec prý uvedli, že jsou spolupracovníky klubu ČSSD.

"My tady sedíme pravidelně. Jsme zaměstnanci sněmovny a organizujeme průběhy schůze," řekli prý Němcové s tím, že to mají ze své domovské budovy, kde sídlí klub ČSSD, daleko. "Řekla jsem jim jen, že jsou i jiné kluby, které to mají do jednacího sálu také daleko. Žádné rozhodnutí, žádný krok jsem neučinila," zdůraznila Němcová. Poslanci sociální demokracie by podle ní měli záležitost řešit na organizačním výboru nebo s ní.

"Oni tam ten stůl ale krátce po vašem rozhovoru odnesli. Je to šikanování klubu a zneužití pravomocí," oponoval na to Tejc. Servis pro poslance prý tak ČSSD zajistí jinak.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…