Sněmovna zvýšila Pozemkovému fondu výdaje

16.03.2012 12:24

Poslanci odhlasovali zvýšené výdaje Pozemkového fondu (PF). Vláda totiž navrhovala v rozpočtu fondu částku o 40 milionů nižší, ale sněmovní zemědělský výbor se usnesl na tom, že se částka může navýšit na 2,171 miliardy korun. V porovnání s loňským rozpočtem budou ale i tak jeho výdaje nižší o 163 milionů korun. Příjmy fondu přitom budou činit 1,765 miliardy korun.

Sněmovna zvýšila Pozemkovému fondu výdaje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Navýšení má pomoci pokrýt provozní náklady fondu, který se má koncem roku sloučit s pozemkovými úřady. Podle člena zemědělského výboru Františka Dědiče (ODS) mají peníze posloužit na zajištění provozu hlavních odvodňovacích zařízení, jejichž správa byla na fond převedena ze Zemědělské vodohospodářské správy.

Ministerstvo zemědělství původně vládě navrhovalo, aby výdaje PF letos meziročně vzrostly o 70 milionů korun. Vedení fondu požadovalo zvýšení rozpočtu o 100 milionů korun, po kritice ze strany ministerstva ale svůj požadavek o 30 milionů snížilo.

Vláda ale na popud ministerstva financí snížila letošní plánované výdaje fondu o 203,4 milionu korun "v položkách, o kterých jsme měli pochybnosti", uvedl po schválení návrhu rozpočtu vládou ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…