Sobotka klidní vášně. S Kalouskem opravdu ne

08.04.2012 8:53

ČSSD a TOP 09 mají zcela odlišné programové priority a jakákoliv spolupráce po volbách je vyloučena. Eventuální společnou vládu vylučuje zásadní programový rozpor obou stran.

Sobotka klidní vášně. S Kalouskem opravdu ne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Ve svém prohlášení to zdůraznil předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka. Reagoval tak na sobotní rozhovor místopředsedy TOP 09 pro Lidové noviny, v kterém Kalousek uvedl, že si umí představit společné vládnutí s ČSSD.

Sledujeme vládní krizi ZDE

Sobotka prohlásil, že pravicové strany si předčasné volby nepřejí. Vytvářejí ale nátlak na Věci veřejné, aby neodmítaly kroky Petra Nečase a Miroslava Kalouska v rozpočtové a daňové oblasti.

Sobotka zdůraznil, že pokud jeho strana zvítězí ve volbách, najde si spojence, který ji pomůže zrušit velkou část reforem s dílny ODS a TOP 09. Obě tyto strany podle jeho slov usilují o destrukci sociálního státu. "ČSSD naopak usiluje o jeho modernizaci a uchování," řekl šéf sociálních demokratů.

Krizi vyvolaly VV

Vládní krizi vyvolaly v úterý Věci veřejné, když se vedení strany usneslo na podmíněné demisi ministrů za VV. Premiér Petr Nečas vzápětí véčkaře varoval, že si tím uzavřou prostor pro jednání.

Předseda VV Radek John proto oznámil, že ministři předají podepsané demise jemu a on si je nechá u sebe. Ministři za VV Karolína Peake, Pavel Dobeš a Kamil Jankovský to však odmítli. Poslanecký klub VV pak odhlasoval, že ministři podají demise, až zkrachují jednání o budoucnosti vlády.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…