Sobotka nebo Tošenovský? Pokračují primárky ODS

12.05.2012 9:27

V Olomouckém a Zlínském kraji je v sobotu poslední den primárních voleb ODS pro výběr kandidáta na prezidenta, výsledky by měla strana oznámit už vpodvečer. Hlas mohou dát občanští demokraté místopředsedovi Senátu Přemyslu Sobotkovi nebo europoslanci Evženu Tošenovskému.

Sobotka nebo Tošenovský? Pokračují primárky ODS
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

Volbě předcházely volební sněmy. V Olomouci se ho účastnilo více než 230 občanských demokratů. ODS má v kraji zhruba 1300 členů, volební účast se podle předsedy regionálního sdružení ODS v Olomouckém kraji Roberta Knoblocha očekává kolem 30 procent. Ve Zlínském kraji má ODS 950 členů, na sněmu jich bylo 137.

Účastnit se volebního shromáždění a právo volit v prezidentských primárkách mají všichni členové ODS, jejichž členství trvá nepřetržitě od 1. března 2012. Mohou dát svůj hlas jednomu z kandidátů do sobotních 14:00 v oblastních kancelářích ODS.

Favoritem ODS v primárkách je Sobotka

Občanští demokraté volí kandidáta pro prezidentské volby v devíti volebních regionech. Rozhodnuto je už na východě Čech. Prezidentské primárky ODS v Královéhradeckém a Pardubickém kraji vyhrál ziskem 404 hlasů Sobotka. Jeho soupeř Tošenovský dostal 141 hlasů.

Další volební shromáždění je na programu v pondělí 14. května na Vysočině. Volební sérii ODS uzavře v Jihomoravském kraji. Jméno vítězného kandidáta bude oznámeno 1. července a potvrdí jej ještě výkonná rada ODS. Kandidát se bude v přímé volbě ucházet o prezidentskou funkci po zakladateli strany Václavu Klausovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pod Pekarovou se prý kýve židle

17:00 Pod Pekarovou se prý kýve židle

Po odchodu Heleny Langšádlové z postu ministryně pro vědu a výzkum a nepovedeném navržení jejího nás…