Sobotka ve sněmovně nastínil apokalypsu. Neuspěl. Kočí ale přesvědčil

20.03.2012 23:23

Zažíváme rozklad v přímém přenosu, bouřil šéf ČSSD Bohuslav Sobotka ve sněmovně. Opozice koalici ale nepřesvědčila.

Sobotka ve sněmovně nastínil apokalypsu. Neuspěl. Kočí ale přesvědčil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka řeční ve sněmovně

Šéf opoziční ČSSD Bohuslav Sobotka varoval ve sněmovně před rozpadem státu v přémém přenosu. Podle něj se ruší policejní stanice, hasičské sbory, kojenecké ústavy. V těchto temných barvách nastínil budoucnost národa Sobotka. Hovořil o lačnosti ministrů Nečasovy vlády. "Před rokem začalo politické peklo Petra Nečase," zdůraznil s tím, že se Nečas paktuje s Vítem Bártou, který slíbil, že se odstřihne od bezpečnostní agentury ABL.

"Nečasova vláda ztratila kontakt se sociální realitou a proto by měla skončit," varoval Sobotka s tím, že také Brusel pozastavil vyplácení dotací z eurofondů. Nenechal nit suchou na ministrovi školství Josefu Dobešovi a vnitra Janu Kubicem. "Osmdesát procent obyvatel této vládě nevěří," dodal s tím, že nikdo jiný než poslanci nemohou "škodlivý" kabinet ukončit.

Poslanec ČSSD Vítězslav Jandák rovnou mocným hlasem Nečase vyzval, aby "šel od válu". Premiér Petr Nečas pak reagoval, že Sobotka jen zvyšuje napětí ve společnosti.

Opozice však nemá dostatek hlasů, aby koaliční vládě ukončila mandát. Po 23:00 začali poslanci hlasovat. Dostatek hlasů podle očekávání opozice nezískala a s hlasováním neuspěla. Rebelanti Kočí i Huml byli proti vládě. Pro vládu se vyslovilo 113 hlasů, opozice měla 85 hlasů.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…