Topka prý navrhne do čela sněmovny Langšádlovou

22.06.2013 17:59

Druhá nejsilnější vládní strana TOP 09 zřejmě navrhne jako kandidátku na předsedkyni sněmovny svoji místopředsedkyni a poslankyni Helenu Langšádlovou. S odvoláním na své zdroje to dnes napsal server Aktuálně.cz. Dosavadní předsedkyni sněmovny Miroslavu Němcovou navrhuje ODS jako novou premiérku, pokud by se jí stala, místo v čele sněmovny by bylo volné.

Topka prý navrhne do čela sněmovny Langšádlovou
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně za TOP 09 Helena Langšádlová

O novém předsedovi nebo případně předsedkyni sněmovny mají strany vládní koalice jednat dnes. Podle serveru očekává nominaci Langšádlové ODS, ale o stejném jménu prý hovoří mimo záznam i zdroj z TOP 09. Langšádlová však podle serveru odmítla informaci potvrdit.

"Je věcí koalice, koho navrhne na předsedu sněmovny. Navíc záleží i na tom, zda prezident pověří Miroslavu Němcovou sestavením vlády," řekla Aktuálně.cz.

Úřadující předseda ODS Martin Kuba v pátek připustil, že občanští demokraté jsou ochotni jednat o obsazení tohoto postu zástupcem TOP 09. Pro TOP 09 je důležité, aby před hlasováním o důvěře nové koaliční vládě měla Poslanecká sněmovna svého předsedu. Předseda strany Karel Schwarzenberg v pátek řekl, že pokud ODS takový postup nepřijme, bude další spolupráce s občanskými demokraty "velmi obtížná".

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…