Tvrdý Liška: Bursík nás spojil s kmotrovskou ODS a my za to teď platíme

08.09.2013 8:55

Předseda Strany zelených Ondřej Liška ostře zaútočil na svého někdejšího stranického šéfa Martina Bursíka. Voliči si prý ještě dobře pamatují, že to Martin Bursík přivedl v roce 2006 zelené do koalice s ODS, ačkoli už tehdy byla tato strana prolezlá kmotry. A dnes za to zelení podle Lišky pykají. Uvedl to v pořadu TV Barrandov Témata TÝDNE.

Tvrdý Liška: Bursík nás spojil s kmotrovskou ODS a my za to teď platíme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

„My jsme tehdy vstoupili do sněmovny jako strana plná ideálů a energie, kterou jsme do sněmovny vnesli. Ale v čem jsme se mýlili, byla skutečnost, že můžeme měnit politickou kulturu spolu se stranou, která tu politickou kulturu dlouhodobě destruuje. To je ODS, která byla tehdy ne tak viditelně, ale už dostatečně zřejmě prolezlá kmotry," tepal Bursíka Liška. Z vlády Mirka Topolánka (ODS) měli zelení odejít ve chvíli, kdy bylo zřejmé, že občanští demokraté ovlivňují práci justice.

Připomeňme, že Martin Bursík nedávno opustil řady SZ a založil vlastní uskupení - Liberálně ekologickou stranu (LES). Podle současného šéfa Strany zelených to Bursík udělal proto, aby zelené poškodil. Neunesl totiž, že na posledním sjezdu strany neuspěl a stal se pouze místopředsedou strany. Liška má za to, že Bursík je ochoten hrát jen první housle.

Následně Liška prohlásil, že se poučil z Bursíkových chyb, a jako předseda stranu do případné vlády rozhodně nepožene. Pokud se zeleným podaří opětovně vstoupit do sněmovny, stanou se z nich prý tvrdí vyjednavači, kteří dají důvěru jen tomu, kdo si to zaslouží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…