Utajená schůzka Zemana s Jandákem. Víme, co se na ní dělo

18.12.2013 21:03

Prezident Miloš Zeman se ve středu sešel na Hradě na neformální schůzce s poslancem ČSSD a exministrem kultury Vítězslavem Jandákem. Uskutečnila se tak podle všeho tajemná schůzka dvou mužů, kteří vždy měli velmi dobré vztahy. Je za návštěvou Jandáka u Zemana něco víc, nebo jde jen o předvánoční posezení a klábosení o dárcích?

Utajená schůzka Zemana s Jandákem. Víme, co se na ní dělo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák

Poslanec, herec a bývalý ministr kultury v Paroubkově vládě se s Milošem Zemanem setkal ve velmi přátelském duchu, na neformální schůzce. Prý rozhodně nešlo o nějaké spiknutí třeba proti předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi.

„To rozhodně ne! Bylo to ale velmi přátelské, předvánoční setkání mezi námi. Myslím, že lidé, a v politice obzvlášť, by se měli potkávat. A nejenom při různých oficiálních akcích. My jsme prostě měli takové předvánoční setkání, kde jsme probrali současnou situaci, i to, jak se naše rodiny chystají na Vánoce,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Jandák.

Řec byla i o politické situaci

Podle dobře informovaného zdroje z Hradu by ale za setkáním Jandáka se Zemanem mohlo být i něco víc. Tématem rozhovoru nebyl jen nákup vánočních dárků a vanilkové rohlíčky u Zemanů či Jandáků, ale prý se hodně hovořilo o povolební situaci v zemi a v některých partajích. Zda se například mohlo hovořit i o možné účasti Vítězslava Jandáka v budoucí vládě, není jasné. Nikdo to nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

„Omlouvám se, ale nevidím v tuto chvíli důvod a potřebu cokoli jakkoli dále komentovat. Prostě jsme se potkali, tak jak se lidé potkávají. Budou přeci Vánoce. Nehledejte za tím nic, co není. Jak stále říkám, nač se bát zítřků, třeba nepřijdou…“ dodal s úsměvem Vítězslav Jandák.

Ten se i mezi přáteli a kolegy v poslední době zdržuje jakýchkoli komentářů s tím, že odpovídá stylem: „Nechci se k tomu vyjadřovat, tedy radši se k tomu nechci vyjadřovat.“

Jandák byl s Milošem Zemanem vždy zadobře. Také se netajil před prezidentskou volbou tím, že jej jako poslanec podporuje. Zeman zase vždy, když o Jandákovi hovořil, tak s úctou a respektem.

„Chci všem popřát krásné Vánoce, hlavně zdraví, především to duševní, a aby nám všem v této krásné, i když poslední dobou podivné zemi, zůstalo alespoň trochu nadhledu a smyslu pro humor. Jinak bychom se totiž už dávno museli zbláznit. Přeji nám všem, abychom se měli více rádi, nezapomínali jeden na druhého a abychom měli my politici na paměti, že jsme tu pro občany,“ dodal pro ParlamentníListy.cz Jandák, který si bude Vánoce užívat se svou velkou rodinou jak v Praze, tak na chalupě doma v jižních Čechách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…