V čele sněmovního výboru pro bezpečnost bude „překvapivě“ John

14.12.2011 15:10

AKTUALIZACE Překvapení v čele sněmovních výborů? Tak to rozhodně ne. V čele sněmovního výboru pro obranu bude totiž nově Jan Vidím z ODS a v čele výboru bezpečnostního bude předseda VV a exministr vnitra Radek John. Přitom o tom, že budou právě oni šéfové těchto výborů, které vznikly rozdělením výboru branně-bezpečnostního, se již několik dní vědělo a ParlamentníListy.cz psaly o tom již minulý týden jako první. A nakonec dnes poslanci Vidíma a Johna do čela skutečně zvolili.

V čele sněmovního výboru pro bezpečnost bude „překvapivě“ John
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Vidím

V čele sněmovních výborů budou nově Jan Vidím (ODS) a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Vidím povede branný výbor, Sobotka mandátový a imunitní výbor. Volba se uskutečnila na dnešních zasedáních výborů. Předsedy musí ještě potvrdit sněmovna.

Sobotka nahradí Jeronýma Tejce (ČSSD), který se vzdal předsednictví výboru potom, co byl zvolen do funkce šéfa poslanců ČSSD. V ní vystřídal právě Sobotku.

Branný výbor vznikl rozdělením branného a bezpečnostního výboru, který vedl František Bublan (ČSSD). Vidím ve volbě do čela branného výboru porazil sociálního demokrata Antonína Seďu. Místopředsedy budou Jana Černochová (ODS), Václav Klučka (ČSSD), Václav Horáček (TOP 09 a Starostové) a Alexander Černý (KSČM).   

Místopředsedy bezpečnostního výboru budou Ivana Řápková (ODS), Roman Váňa (ČSSD), Zdeněk Bezecný (TOP 09 a Starostové) a David Kádner (VV).

Už minulý týden volil nového předsedu ústavně-právní výbor. Stane se jím po potvrzení sněmovnou Marek Benda (ODS). Benda výbor několik měsíců formálně vede. Od doby, kdy skončila ve funkci předsedkyně Karolína Peake (VV), která se stala vicepremiérkou. Novou místopředsedkyní bude Jana Suchá (VV).

ČTK pak k členům, a šéfům výborů podotkla, že předsedové výborů berou zhruba o 22 700 korun více než poslanci bez funkce, jejichž plat je 55 900 korun. Plat místopředsedů výborů je 72 450 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pod Pekarovou se prý kýve židle

17:00 Pod Pekarovou se prý kýve židle

Po odchodu Heleny Langšádlové z postu ministryně pro vědu a výzkum a nepovedeném navržení jejího nás…