Víme, jak bude vypadat Výbor pro bezpečnost a Výbor pro obranu

13.12.2011 13:55

EXKLUZIVNĚ Jak informovaly ParlamentníListy.cz Výbor pro obranu a bezpečnost se rozdělí na Výbor pro obranu příslušný rezortu obrany a Výbor pro bezpečnost kontrolující ministerstvo vnitra. Výboru pro bezpečnost bude šéfovat dle koaliční dohody předseda Věcí veřejných Radek John a podle informací ParlamentníchListů.cz by měl Výboru pro bezpečnost šéfovat Jan Vidím z ODS.

Víme, jak bude vypadat Výbor pro bezpečnost a Výbor pro obranu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovna bez poslanců

Přinášíme vám složení obou výborů.

Podle informací ParlamentníchListů.cz z důvěryhodného zdroje budou členy Výboru pro obranu: Zdeněk Boháč (ODS), Ludmila Bubeníková (TOP 09), Jana Černochová (ODS), Alexander Černý (KSČM), Karel Černý (ČSSD), Martin Gregora (TOP 09), Václav Horáček (TOP 09), Petr Hulinský (ČSSD), Václav Klučka (ČSSD), Jan Kubata (ODS), Viktor Paggio (VV), Marie Rusová (KSČM), Antonín Seďa (ČSSD), Martin Vacek (VV), Jan Vidím (ODS).

Ve Výboru pro bezpečnost by měli zasednout: Zuzka Bebarová-Rujbrová (KSČM), Zdeněk Bezecný (TOP 09), Zdeněk Boháč (ODS), František Bublan (ČSSD), Jana Černochová (ODS), Richard Dolejš (ČSSD), Rudolf Chlad (TOP 09), Radek John (VV), David Kádner (VV), Daniel Korte (TOP 09), Jaroslav Krupka (ODS), Marie Nedvědová (KSČM), Ivana Řápková (ODS), Jeroným Tejc (ČSS), Miroslav Váňa (ČSSD).

Podle původní dohody se měl Výbor pro obranu a bezpečnost rozdělit již dříve, avšak kvůli angažmá Ladislava Bátory na ministerstvu školství TOP 09 tuto změnu blokovala s tím, že ji neumožní do té doby, než Bátora odejde z ministerstva. Místopředsednické posty ve výborech ještě rozděleny nejsou.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…