Zelení představují prověřenou tradici, míní Kuchtová. Znovu za ně kandiduje

08.09.2013 9:50

Bývalá ministryně školství Dana Kuchtová znovu hájí Stranu zelených. Věří v její volební úspěch, neboť voliči prý prohlédli slabost narychlo zakládaných politických subjektů, jako je Liberálně ekologická strana (LES) Martina Bursíka, a raději se obrátí ke stranám s jasnou tradicí - jako jsou zelení. Kuchtová to prohlásila v rozhovoru pro server Týden.cz.

Zelení představují prověřenou tradici, míní Kuchtová. Znovu za ně kandiduje
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

„Nastala doba, kdy si hodně voličů silně uvědomuje, že prověřená tradice je někdy mnohem lepší než sázka na rychlokvašky, na další značky typu Věci veřejné a jim podobné,“ soudí exministryně, jež byla ze Strany zelených vyloučena v roce 2009. Dnes je opět členkou předsednictva. Voliči mohou dát hlas zeleným, protože vědí, co od nich mohou čekat, programové priority strany jsou dobře známé. „Jsme čitelní za celých těch dvacet let, co tu fungujeme“ pokračuje Kuchtová.

Strana je podle jejího názoru jednotná a připravená zabojovat. Odchod Martina Bursíka prý mnoho neznamená. Podle Kuchtové se snad bývalý šéf strany rozhodl znovu hledat biomasu spolu s Kateřinou Jacques. Exministryně také připomíná, že se neodehrává žádný masový exodus směrem k Bursíkovi, a to dokonce ani u lidí, u kterých by to Kuchtová čekala, což svědčí o síle zelených. Stranu opouštějí pouze jednotlivci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…