Zeman přivedl do vlády Grebeníčka a Semelovou, zuřil Stanjura

07.08.2013 17:34

Debata o důvěře Rusnokově vládě přinesla i vystoupení poslance ODS Zbyňka Stanjury, který se pustil zejména do komunistů, kteří chtějí Rusnokovu vládu podpořit. Je to prý Miloš Zeman, nikoliv Jiří Paroubek, od něhož se to čekalo, kdo pozval do vlády Miroslava Grebeníčka nebo Martu Semelovou.

Zeman přivedl do vlády Grebeníčka a Semelovou, zuřil Stanjura
Foto: Hans Štembera
Popisek: K rozpuštění sněmovny je potřeba 120 hlasů

„Dozvěděli jsme se, že pravice nespravedlivě mluví o prokurátorské republice, abychom se za pár vět dozvěděli, že jmenování vlády bude čekat, než si pan prokurátor Ištvan dokončí nějaké vyšetřování,“ zahájil poslanec ODS ironicky své vystoupení.

Pak připomněl, že Rusnokova vláda je první, kterou podporuje celý klub KSČM. „Dnes se stanou vládními poslanci Miroslav Grebeníček nebo Marta Semelová. Takže komunisty přivedl do vlády ne Jiří Paroubek, jak se čekalo, ale Miloš Zeman,“ zaznělo z řečniště.

Podle Stanjury při rostoucím Zemanově apetitu dojde i na ČSSD. „Každý z nás velmi dobře ví, jaký je rozdíl mezi předsedou a představitelem nesilnější strany,“ připomněl jednu z pasáží Zemanova projevu.

„Proč by vládli jen do května, ať vládnou napořád, když jsou tak dobří,“ poznamenal pak Stanjura sarkasticky směrem k vládě. Rozčílilo jej prý na ní například to, že ministr financí Jan Fischer projevil vůli odvolat z dozorčí rady Českého aeroholdingu Alexandra Vondru, který podle něj není dostatečným odborníkem. „Alexandr Vondra bojoval jako disident proti komunismu v době, kdy pan Fischer byl v letech 1980-1989 členem KSČ,“ rozčílil se Stanjura.

Pak přidal výklad, že Miloš Zeman se holedbá mandátem z přímých voleb, který je ale velmi pochybný. Podle Stanjury Zeman v prvním kole prezidentské volby získal pouhých 1,2 milionu hlasů, zatímco například Mirek Topolánek a jeho ODS v roce 2006 získali 1,7 milionu. „A teď si nevzpomínám, kolik hlasů jste vlastně získal vy, pane Rusnoku,“ zakončil srovnání poznámkou k vládní lavici.

Na jeho vystoupení reagoval faktickou poznámkou komunista Miroslav Opálka: „Znovu jsem se utvrdil, že jediným programem ODS je antikomunismus.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…