Kandidatura, uprchlíci i majetek. Na to vše vám odpověděl senátor Valenta

07.01.2016 20:01

Z PROFILŮ Senátor Ivo Valenta se pustil do odpovědí čtenářům serveru ParlamentníListy.cz. Prozradil, za koho bude kandidovat v letošních krajských volbách, ke komu má politicky blízko, jak se dívá na uprchlickou krizi, ale také jak přišel ke svému majetku. Valenta vlastní skupinu Synot.

Kandidatura, uprchlíci i majetek. Na to vše vám odpověděl senátor Valenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

„Nejblíže mám jednoznačně ke Straně soukromníků, na jejíž kandidátce jsem byl i zvolen do Senátu a kterou pravidelně podporuji, nejen finančně. Mimo jiné za tuto stranu budu na kandidátce i v nadcházejících krajských volbách v rámci Zlínského kraje. Jinak jsou mi blízké politické strany s jasným a předvídatelným, spíše pravicovým programem, takže například se senátory za ODS nacházím asi nejčastěji společnou řeč na půdě Senátu,“ prozradil Valenta.

"Jsem přesvědčen o tom, že by pro sport měla být vytvořena nová samostatná kapitola státního rozpočtu a zřízeno samostatné ministerstvo sportu. Samotné finanční prostředky by měly být děleny přímo obcím na zajištění sportovních aktivit dětí, mládeže a široké veřejnosti. Sportu scházejí dlouhodobé a především předvídatelné zdroje financování. To se musí změnit," zdůrazňuje politik.

Obratem doplňuje, že není správné zaměřovat se jen na hlavní sporty, jako jsou fotbal a hokej. Peníze musejí jít i do těch nejmenších klubů na vesnicích, ať už je v nich provozován jakýkoli sport. Tak budou moci lidé smysluplně trávit volný čas.

Došlo také na otázku migrace. Pan Ladislav Roten ocenil razantní přístup senátora Valenty k tomuto problému. Člen horní komory Parlamentu poděkoval za podporu a přislíbil, že se bude tématu věnovat i nadále, neboť trápí opravdu velký počet obyvatel. V pozici senátora má prý před sebou kus práce a bude ji dělat s osobním nasazením.

Nakonec čtenáře Tedyho99 zajímalo, co všechno Valenta vlastní a především jak ke svému majetku přišel. Politik zavzpomínal na začátky svého podnikání.

„Ke svému majetku (který jsem uvedl v majetkovém přiznání) jsem samozřejmě přišel poctivou prací. Soukromému podnikání se věnuji již čtvrt století. Začínali jsme se třemi zaměstnanci, úvěrem a velkými obavami, zda ho dokážeme splatit. Jsem upřímně rád, že se nám podařilo vybudovat skupinu, která zaměstnává tisíce osob a podniká v mnoha oblastech v řadě zemí světa,“ odvětil senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…