U komunistů se hoduje. Stoly se tu prohýbají pod dobrotami

13.10.2012 18:25

Komunisté sice ještě neslaví a šampaňským nebouchají. Zatím. I když jejich výsledky po sečtení tří čtvrtin okrsků v nynějších krajských a senátních volbách vypadají více než slušně. V čem ale rudí určitě bodují, tak to je pohoštění pro novináře.

U komunistů se hoduje. Stoly se tu prohýbají pod dobrotami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Komunisté sledují výsledky voleb

Nejen švédské stoly, ale i řízky, ražniči, či krůtí rolky, k tomu stoly s chlebíčky, koláči či se zeleninou a s ovocem – na tom všem si mohou smlsnout jazýčky novinářů, ale také hostů komunistických politiků.

„Jsme hostitelé a snažíme se být hostiteli pozornými a doufám, že všem tady u nás chutná. Vždyť každý má možnost si vybrat z toho, co má zrovna rád,“ poznamenal s úsměvem na rtech na otázku jídla pro ParlamentníListy.cz šéf komunistické poslanecké frakce Pavel Kováčik.

„Pohoštění u nás zajišťovalo oddělení pro přípravu voleb. My se to snažíme vždycky udělat tak, abyste se tu vy – novináři – cítili co nejlépe,“ uvedla na stejné téma i tisková mluvčí KSČM Věra Žežulková. „My jinak v této době šetříme, ale ne v tu chvíli, když máme pozvané hosty,“ dodala.

KSČM v letošních krajských volbách boduje, slušně je na tom také, co se týče prvního kola senátních voleb. V deseti krajích vede zatím ČSSD, KSČM, ODS a Starostové pro Liberecký kraj jsou první každá v jednom kraji.

„Máme radost, určitě,“ zní mezi zdmi v ulici Politických vězňů 9, kde je sídlo komunistické strany. Šampaňským se zde ani tři a půl hodiny po uzavření volebních místností ale nebouchá. Povolební odpoledne ovšem ještě nekončí, takže kdo ví?

Ten výsledek? To je pro nás obrovský závazek!

„Já nevím, co na to říci, jsem z toho trochu rozpačitý. My jsme čekali nárůst, ale tohle je velký úspěch a je to vlastně obrovský závazek pro lidi, kteří nám tu důvěru dali a doufám jestě dávat budou. Hlasy ještě nejsou sice sečtené zcela, ale myslím si, že to bude bezesná noc, neboť budeme muset zajistit kampaň do Senátu pro druhé kolo a samozřejmě se bude intenzivně vyjednávat i o koalicích v krajích,“ reagoval mezi jídlem místropředseda KSČM Petr Šimůnek.

„Pohoštění nám zajišťovala akciová společnost Futura (vydává mj. deník Haló noviny),“ vysvětlil. „Pohoštění bylo vyčleněno z určité rezervy, kterou jsme měli na volby a povedlo se to. Jestli se tady lidem líbí a chutná, tak jsme jedině rádi,“ dodal.

Dodejme, že u komunistů po volbách ale nikdy nejsou prázdné stoly. Rudí navíc bodují třeba i před Vánoci, kdy novináře zvou do podzemních prostor Poslanecké sněmovny, kde je místní restaurace. Bohaté stoly a dobrá nálada tam tradičně také nechybí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 


 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…