Úspěch Čunka s Michálkem versus vzestup komunistů. U lidovců panují různé nálady

13.10.2012 16:45

Smíšené pocity panují ve štábu Lidovců v Pražském paláci Charitas. Zveřejnění prvních výsledků provázel jásot i upřímné zklamání. KDU-ČSL má hned několik želízek v ohni jak v senátních, tak i krajských volbách.

Úspěch Čunka s Michálkem versus vzestup komunistů. U lidovců panují různé nálady
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„My se sice radujeme, ale ty výsledky komunistů moc netěší,“ poznamenala při sledování volebního speciálu ČT 24 mluvčí KDU-ČSL Alexandra Alvarová. Obrazovka právě ukazovala mapu krajů a na nich šest v červené barvě, což značí průběžné vítězství KSČM. Krátce předtím ale u ní panovalo veselí. Podle něj tu ostatně poznáte, kdy se zobrazují výsledky ze Vsetína a Prahy 2.

Radost z toho nemá ani lídr lidovců Pavel Bělobrádek. „Malá volební účast, která jak vidno posiluje KSČM, za druhé pak příliš málo sečtených okrsků, takže je předčasné cokoliv komentovat,“ uvedl Bělobrádek před novináři.

Lidovci ale už možná mají důvod k radosti. Minimálně u dvou senátních kandidátů se začíná rýsovat postup do druhého kola, popularita Jiřího Čunka na Vsetínsku pak možná způsobí, že zde žádné druhé kolo neproběhne, jeho zisk hlasů se pohybuje těsně pod 50 procenty zúčastněných voličů.

Tentokrát Michálek souhlasil. A jasně vítězí

„Už z toho, co máme k dispozici nyní, vypadají někteří naši kandidáti nadějně. Věřím, že nezůstane jen u těch dvou,“ uvedl Bělobrádek a dodal, že taktika nasazení muže, známého svým protikorupčním vystoupením v kauze Drobil, se evidentně osvědčila. Bělobrádek prý Michálka oslovil již před doplňovacími senátními volbami v okrsku Kladno, aktivista al tehdy odmítl, protože nechtěl, aby jeho vystoupení bylo vnímáno jako politický krok.

Ve volebním štábu KDU-ČSL, která má většinu voličů i členů v moravských regionech, se už objevila i lahev slivovice. „To je do čaje,“ komentoval svůj příspěvek pro kolegy volební manažer strany Vít Doležálek.

KDU-ČSL slaví na Zlínsku kromě Čunkovy jasné převahy v prvním kole senátních voleb i úspěch na krajské úrovni. Stejně tak se straně daří i v krajích Jihomoravském a Královéhradeckém.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Ivánek

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…