Andrej Babiš se vysmál ministerskému kolegovi. Jde o vlak, nádraží a cestu mimo Prahu. Máme jako první

20.07.2015 14:06

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) pro dnešní Hospodářské noviny uvedl, jak jej naštval ministr financí Andrej Babiš (ANO). Ten se vzápětí prostřednictvím tiskového odboru svého ministerstva proti této zprávě ohradil. O co šlo?

Andrej Babiš se vysmál ministerskému kolegovi. Jde o vlak, nádraží a cestu mimo Prahu. Máme jako první
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Vicepremiér Andrej Babiš

Hospodářské noviny uvedly, že ve středu má jet celá vláda na jednání do Ostravy vlakem pendolino. Ovšem s jedinou výjimkou – Andrej Babiš pojede sám o hodinu dřív. „Pan Babiš tady zavedl nové moresy. Je to taková drobnost, ale pro mě velmi znechucující. Je to nekolegiální, asi chce dát najevo, že s námi nemá nic společného,“ řekl k tomu Mládek.

Ministr průmyslu Mládek podle Babiše nesdělil pravý důvod jeho dřívější cesty do Ostravy, který prý dobře zná. „Stejně jako pan ministr jsem byl totiž pozván na jednání se zástupci spolku vlastníků průmyslových brownfieldů na Ostravsku, které v Ostravě začíná v 9:30. Proto vyjedu vlakem z Prahy v 5.48 a do Ostravy dorazím v 9.15 tak, abych začátek jednání, kterého se mimo jiné účastní podnikatel Jan Světlík, šéf významného vlastníka brownfieldů Václav Daněk či jednatel jedné ze společností OKD Anthony Cain, ale také představitelé regionu a kraje či ministr životního prostředí Richard Brabec, včas stihl,“ reaguje pro ParlamentníListy.cz Babiš.

„Pan Mládek raději pojede pendolinem s ostatními členy kabinetu, bude prezentovat svou práci a zúčastní se fototermínu na nádraží. Je to jeho volba a nevím, proč kritizuje tu moji. Já jsem se rozhodl vyrazit dříve na pracovní jednání s tím, že následné zahájení ostravského zasedání vlády v 10:30 bez problémů stihnu,“ dál reaguje na Mládka Babiš s tím, že by se mohl divit, proč ministr průmyslu nechce být na začátku tak zásadní schůzky o možnosti zlepšení životního prostředí či zvýšení přílivu nových investic a vytváření nových pracovních míst v Moravskoslezském kraji. „Ale nedivím se. Z článku jsem pochopil, že pan Mládek nyní potřebuje hlavně body v ČSSD a mediální publicitu. To se dnes nejlépe dělá prostřednictvím útoku na mne. A to i v případě, kdy ten útok nedává žádný smysl,“ uzavřel ministr financí.

Celá reakce Andreje Babiše:

Babišovy móresy? Pan Mládek potřebuje mediální body

Ministr průmyslu Jan Mládek si v pondělních Hospodářských novinách postěžoval, že ve středu nevyrazím na výjezdní zasedání vlády stejným pendolinem jako zbytek ministrů, ale že si "kvůli svým móresům" vyjedu už o hodinu dříve. Nesdělil ovšem pravý důvod, který mimochodem dobře zná.

Stejně jako pan ministr jsem byl totiž pozván na jednání se zástupci spolku vlastníků průmyslových brownfieldů na Ostravsku, které v Ostravě začíná v 9:30. Proto vyjedu vlakem z Prahy v 5.48 a do Ostravy dorazím v 9.15 tak, abych začátek jednání, kterého se mimo jiné účastní podnikatel Jan Světlík, šéf významného vlastníka brownfieldů Václav Daněk či jednatel jedné ze společností OKD Anthony Cain, ale také představitelé regionu a kraje či ministr životního prostředí Richard Brabec, včas stihl.

Pan Mládek, protože má, jak v Hospodářských novinách ostatně prozrazuje, problém s prezentací své práce, raději pojede pendolinem s ostatními členy kabinetu, bude prezentovat svou práci  a zúčastní se fototermínu na nádraží. Je to jeho volba a nevím, proč kritizuje tu moji. Já jsem se rozhodl vyrazit dříve na pracovní jednání s tím, že následné zahájení ostravského zasedání vlády v 10:30 bez problémů stihnu.

Mohl bych se divit, proč ministr průmyslu nechce být na začátku tak zásadní schůzky o možnosti zlepšení životního prostředí či zvýšení přílivu nových investic a vytváření nových pracovních míst v Moravskoslezském kraji, ale nedivím se. Z článku jsem pochopil, že pan Mládek nyní potřebuje hlavně body v ČSSD a mediální publicitu. To se dnes nejlépe dělá prostřednictvím útoku na mne. A to i v případě, kdy ten útok nedává žádný smysl.

Andrej Babiš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…