Astrolog Messany dává současné vládě půl roku. A potom...

18.11.2012 9:50

REVUE Astrolog Petr Messany dokázal odhadnout i politické události vypadající zcela nepravděpodobně. Nyní vyjevil pro ParlamentníListy.cz politickou prognózu příštího roku. Podle něj bude rok 2013 v politice zlomový. V jeho polovině prý dojde ke konci současného společenského konsensu a odchodu značné části politické reprezentace.

Astrolog Messany dává současné vládě půl roku. A potom...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Messany

Astrolog Petr Messany dokázal pro ParlamentníListy.cz předpovědět i nepředpokládané zvraty naší pestré politické situace. V červnu 2011 by nikoho nenapadlo, že Víta Bártu, který právě ustál „vzpouru“ bestie Kristýny Kočí, za rok úspěšně podrazí Karolína Peake. A přece Messany tehdy pro ParlamentníListy.cz věštil budoucnost superguru Věcí veřejných takto:

„Podle horoskopu, který této straně vychází pro nejbližší období, je však pro véčkaře nebezpečím i jejich nová předsedkyně poslaneckého klubu Karolína Peake. Hvězdy na ní ukazují jako na možnou nebezpečnou figuru véčkařů. Pokud je můj výklad správný, mohla by být osobou, která je schopná kvůli cíli jít takzvaně přes mrtvoly. A v tom spočívá to nebezpečí,“ varoval tehdy Víta Bártu astrolog, který v minulosti pracoval pro řadu politiků.

Potápějící se loď, z které všichni bezhlavě utíkají

Současnou situaci astrolog přirovnal k potápějící se lodi, ze které všichni bezhlavě utíkají a snaží se zachránit sami sebe. „Společenská situace už je neudržitelná a nejspíš se z ní již nemůže vyklubat nic rozumného,“ obává se Messany.

Podle něj už v politické reprezentaci vládne snaha zachránit hlavně sebe samotného. Zatímco ještě před rokem mezi politiky existovala určitá snaha o dohodu, teď však jednoznačně jede každý sám na sebe. A tato situace prý nemůže v politice vydržet dlouho.

Podle astrologa se ještě nějakou dobu může současná situace držet, ale po určité době nastane krach současného systému v podstatě klidného soužití politické reprezentace a obyvatelstva. Nebude to však prý mít podobu nějaké krvavé revoluce. Spíše se bude jednat o sabotování státu a snahu postarat se o sebe na jeho úkor.

„Lidé si uvědomí, že si své věci musí obstarat sami, jinak je ta celospolečenská situace sešrotuje,“ odhaduje. To prý může mít fatální důsledky. „Podnikatelé začnou podvádět. Ta aféra s tím metanolem byl jenom začátek,“ varuje astrolog.

Ti, co mají na současné situaci podíl, se vyvléknou

Podle něj ti, co na této situaci mají největší podíl, tak to už dávno pochopili a ze zodpovědnosti se vyvléknou. Messany v této souvislosti výslovně jmenoval muže jménem „Íčko“.

Hvězdář Messany odhaduje, že současná situace by se mohla držet ještě zhruba půl roku. V lednu rozpad systému trochu zpomalí prezidentská volba, díky které lidé získají určitou naději, která však vyprchá. V létě se proto dá čekat rozpad systému.

V důsledku toho se lidé mohou začít naprosto nevyzpytatelně upínat k různým více či méně pochybným autoritám. „ V létě přijdou noví lidé,“ slibuje astrolog. „Ochutnávku“ takové volby jsme podle něj mohli vidět v letošních krajských volbách ve Zlínském kraji, kde lidé vykroužkovali z posledního místa až do čela kandidátky Františka Čubu. „On vrátil lidem povědomí, že lze něco dokázat,“ myslí si hvězdář.

Chemik radši sám odejde

Reakce politiků na tuto novou společenskou situaci podle něj bude různorodá. Někteří pochopí, že jejich role skončila, a stáhnou se. Jako příklad takového jednání vidí ministra financí Miroslava Kalouska. Ten si prý nepochybně je vědom, že jeho role končí.

„On je chemik a lidi vnímá jako chemické prvky, se kterými dělá pokusy,“ ohodnotil astrolog „reformního bouráka“ současné vlády. „A s chemií se dají dělat úžasné věci, ale také pěkné prasárny,“ varoval astrolog, který je sám původní profesí chemikem.

Kalouska prý jeho profese poznamenala tak, že jeho vize a představy nejsou koncipovány podle reálných potřeb a možností české společnosti, ale spíše podle univerzálnějších představ nadnárodních institucí. A tyto pokusy mu však překvapivě vycházejí.

I vicepremiérka Karolína Peake, kterou kdysi pro ParlamentníListy.cz diagnostikoval jako ambiciózní nebezpečí pro Víta Bártu, si podle něj racionálně uvědomuje, že dosáhla svého vrcholu a nyní se jako inteligentní žena připravuje na případný pád.

I John prozíravě opouští palubu potápějící se lodi

Rovněž třeba Radek John prý pochopil, že jej v politice žádné štěstí nečeká a že své dovednosti a poznatky lépe zužitkuje jako novinář. I on podle Messanyho patří mezi ty, kteří prozíravě opouštějí palubu.

„Ti lidé se připravují, že skončí. A výsledek bude překvapující pro celou společnost,“ odhaduje tajemně Petr Messany. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…