Babiš: Šmarda? Sprosťárna, pošlu ho někam! Řekl jsem Hamáčkovi, že ho sejmu

09.09.2019 19:59

Premiér Andrej Babiš v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz popisuje okolnosti kolem letního sporu o ministra kultury. Při zmínce jména Michala Šmardy se šéf ANO rozhohnil, a to kvůli posledním Šmardovým výrokům.

Babiš: Šmarda? Sprosťárna, pošlu ho někam! Řekl jsem Hamáčkovi, že ho sejmu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš při rozhovoru pro PL

Předseda vlády míní, že v sociální demokracii stále aktivně funguje “sobotkovsko-chovancovská” parta, která v současné době dle Babiše revoltuje vůči předsedovi strany Hamáčkovi.

“Sociální demokracie má stále krizi, je tam stále souboj sobotkovsko-chovancovské party reprezentované ve sněmovně proti Hamáčkově partě a možná tam jsou i další party, nevím,” řekl premiér ParlamentnímListům.cz ve vztahu k letní krizi kolem ministerstva kultury.

Šéfovi ČSSD podle svých slov dal Andrej Babiš kvůli Michalu Šmardovi, kterého prezident na ministerský post odmítal, ultimátum.

Anketa

Měla by Poslanecká sněmovna schválit zprávy o hospodaření České televize?

12%
88%
hlasovalo: 10746 lidí

“Jsem velice rád, že ve vládě není a nebude tam. Vyřešil jsem to velice rychle. V pondělí ráno tehdy jsem řekl panu Hamáčkovi, že buď Šmarda odstoupí, nebo ho sejmu sám,” uvedl ostře Babiš.

Šmarda šéfa vládního kabinetu definitivně naštval svými posledními výroky v časopisu Týden, které v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Andrej Babiš doslovně citoval.

“On (o premiérovi, pozn. red.) říká: je to ten typ člověka, který když je kvůli něčemu za slabocha, přijde domů a zmlátí psa nebo dítě. Co to je tohle? Co to je za sprosťárnu?! Pan Šmarda… Já mám zvířata rád, my máme několik psů a já je hladím a ať nemluví o dítěti, to ho fakt pošlu někam, pana Šmardu. Nechť jde do školy slušného vychování,” vzkazuje Babiš.

“Tím posledním výrokem v časopisu Týden, který považuju za absolutní sprosťárnu a prasárnu, která ukazuje, jaký je Šmarda primitiv. A vyšel z toho celého jako vítěz, však dostal trafiku, bude kandidovat na senátora, může být šťastný,” uvedl dále. 

Na doplňující otázku redakce, zda mu v senátních volbách ANO postaví nějakého protikandidáta, reagoval předseda vlády stručně. “Prosím vás, já na něj kašlu, mně je úplně volnej,” uvedl Andrej Babiš.

První část rozhovoru s premiérem Andrejem Babišem čtěte na serveru ParlamentníListy.cz v úterý ráno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…