Bárta slavil narozeniny: V luxusním hotelu s pokoji o 140 metrech

06.12.2010 5:40

Spanilou jízdu po Moravě zakončil ministr dopravy Vít Bárta stylově. Spolu se svou manželkou Kateřinou Klasnovou a stranickým předsedou Radkem Johnem skončil ve vyhlášeném hotelu Stará Pošta.

Bárta slavil narozeniny: V luxusním hotelu s pokoji o 140 metrech

Své sedmatřicáté narozeniny oslavil 5. prosince ministr Vít Bárta v historickém areálu Stará Pošta, kam odjel spolu s manželkou a ministrem vnitra poté, co zhlédli rekonstrukci slavné Bitvy tří císařů u Tvarožné na Brněnsku. Jak navíc upozornil deník Blesk: "Na samotnou večerní oslavu 37. narozenin si rezervoval a zaplatil zhruba na pět hodin slavkovský zámek. Kdo neměl pozvánku, neměl šanci na oslavu proniknout."

ParlamentníListy.cz zjišťovaly detaily pobytu ministra dopravy právě v hotelu Stará Pošta, který nabízí osm stylově zařízených apartmánů s plochou od osmdesáti do sto čtyřiceti metrů čtverečních. "Jde o výrazně nadstandardní velikosti pokojů. Zvykem bývá třicet metrů. Nad sto metrů je naprostá výjimka, převedeno na byt, jedná se v podstatě o 5+1," sdělil redakci manažer luxusního hotelu v centru Prahy, který v této souvislosti nechtěl být jmenován. 


Interiér apartmánu:
zdroj: StaraPosta.cz


Samotný hotel Stará Pošta na svých stránkách dále uvádí: "Ke klidné atmosféře apartmánů přispívá krb či kamenná podlaha. Hotel je vybaven podzemní garáží a v celém areálu je k dispozici WiFi internet, který naši hosté samozřejmě mohou využít i v soukromí apartmánů. U hotelu naleznete velkou travnatou zahradu s ovocnými stromy. Součástí historického areálu je vedle hotelu i restaurace Stará Pošta, kde naleznete speciality české a moravské kuchyně." Spolu s hotelem je v historickém areálu Staré pošty umístěno také muzeum severní části Bitvy u Slavkova. Milovníci koní, k nimž se řadí také Bárta, navíc mohou využít koňské stáje a jezdecké výběhy.

Byli tu a už zase odjeli

"Na majitele vám kontakt nedám," sdělil ostře jeden z pracovníků hotelu, jehož ParlamentníListy.cz v neděli večer zastihly na telefonu. "Ale ano, můžu to potvrdit, byli tady," připustil. "Teď odjeli a pokoje se po nich právě uklízí. Víc vám neřeknu, teď jsem nastoupil a nic jinýho ani nevím."

Jak redakce dále zjistila, nejedná se o první ministrovu návštěvu v tomto resortu. Samotný management hotelu umístil na svůj profil na Facebooku hned několik fotografií Víta Bárty pořízených při příležitosti odhalení Pomníku koním padlých v Bitvě u Slavkova. Kromě Bárty se v létě slavností účastnil i herec, mim a moderátor Bolek Polívka.


Pomník koním padlým v Bitvě u Slavkova:
zdroj: Facebook.com


Bárta odjel na Moravu již v pátek, aby zde otevřel nové úseky dálnic a rychlostních komunikací ve Zlínském a Moravskoslezském kraji. "Nejen pro Zlínský kraj, ale i pro celou Moravu je zprovoznění nových úseků dálniční sítě zcela zásadní. Rozsahem jde o druhou největší letos dokončenou silniční stavbu, která svým významem pro Českou republiku v ničem nezaostává za jihozápadní částí pražského okruhu," uvedl při té příležitosti ministr.

Následně si na sociální síti Facebook posteskl na třeskutou zimu. "Otevření nových úseků dálnice ve Zlínském a Moravskoslezském kraji se povedlo, snad budou sloužit lidem co nejlépe. Teď bych se ale něčím zahřál - grog nebo kafe?" napsal. Jeho slova ihned přinesla několik zvednutých palců coby gesto podpory.

Dodejme, že oproti vyhlášeným hotelům v Praze by se cena ubytování čelních představitelů Věcí veřejných na Staré Poště dala označit za skutečně nízkou. Noc v běžné sezóně vychází na 890 korun, přičemž jedna položka v minibaru vyjde na 30 korun. Parkování, využití trezoru na apartmánu anebo internet je zcela zdarma.

Ministr Bárta dorazil do Prahy v neděli večer. V zápětí mezi své přátele poslal tento vzkaz: "Mě na chvíli rozptýlila oslava mých narozenin, zítra zase, hurá, do práce... jen se mi zdá, že je venku čím dál větší zima."

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…