Bývalý vrchní špión k zatýkání: Je to obrovské. Policie má tvrdé důkazy

13.06.2013 12:05

Velká razie protimafiánské policie na státních úřadech je podle bezpečnostního experta Andora Šándora signálem, že se ve vztahu ke korupci začíná blýskat na lepší časy. Podle něj muselo být vyšetřování ve velmi pokročilé fázi a důkazy skutečně neprůstřelné, když bylo možné přistoupit k prohlídkám a zatýkání.

Bývalý vrchní špión k zatýkání: Je to obrovské. Policie má tvrdé důkazy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Detektivové ÚOOZ zadrželi v souvislosti s radikální islamistickou organizací Jamaat Shariat v Česku před rokem několik osob. V současnosti stojí údajní teoristé před soudem

„V tuto chvíli by se policie blufovala, kdyby šla do takové akce, aniž by věděla, že obstojí před státním zástupcem a před soudem,“ uvedl v České televizi Šándor.

Podle něj muselo vyšetřování běžet již dlouhou dobu a značně pokročit, když už došlo na prohlídky a zatýkání. Celá akce se podle něj mohla rozjet na základě udání nebo jiného podnětu. Aby se kauza dostala do této fáze, bylo podle něj nezbytné, aby již dříve byly například nasazeny odposlechy.

I tento důkaz musí povolit soudce, a z toho podle Šándora vyplývá, že důkazy nejspíš musely být skutečně neprůstřelné. „Musela tam proběhnout velká, široká, dlouhodobá práce,“ myslí si Šándor.

Ten věří, že tato kauza je předzvěstí dalších nebojácných vyšetřování a změny přístupu ke korupci v zemi. „Věřím, že to nebude plácnutí do vody a bude se blýskat na lepší časy,“ myslí si Šándor. Podle něj nyní bude kauza bezesporu pokračovat, zadržení lidé v čele s premiérovou pravou rukou Janou Nagyovou budou podle něj obviněni a na některé z nich možná bude uvalena vazba. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…