Drábek se naštval na podnikatele Jančuru. Je opilý mocí a lže

23.05.2012 18:55

Podnikatel v dopravě a majitel známé autobusové přepravy StudentAgency nešetří na adresu vrcholných politiků obviněními z korupce. Ti se ale nedají. Podle ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka je Jančura opilý mediální mocí a lže. Drábek tak reagoval na obvinění, že je Kalouskovým prostředníkem pro výběr nekalých peněz.

Drábek se naštval na podnikatele Jančuru. Je opilý mocí a lže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09

Radim Jančura pro ParlamentníListy.cz v souvislosti se zatčením Davida Ratha se sedmimilionovým úplatkem konstatoval, že Rath strašně riskoval. „Většina politiků na tuhle práci někoho má. Třeba Pavel Bém (ODS) na to měl Romana Janouška, Miroslav Kalousek (TOP 09) zase svého Hávu, hejtman Michal Hašek (ČSSD) pana Bělčíka nebo pana Dufka,“ dodal podnikatel.

Důkazy nemám, Kalousek to dělá chytře

Podle Jančury spousta těch „opatrnějších“ politiků používá své takzvané poradce. „Poradcům samozřejmě skončí za nehty těch peněz daleko víc, takže ten chudák politik dostane podstatně méně a to si myslím, že byl ten důvod, proč si to pan Rath inkasoval celé sám,“ konstatoval Jančura.

Ten nyní čeká, zda se mu ozve policie po té, co na něj podal trestní oznámení za pomluvu šířenou tiskem ministr financí Miroslav Kalousek, kterého podnikatel označil za největšího zloděje v České republice.

Je to prosté, Jančura lže

Jančura nicméně přiznal, že má nanejvýš indicie, nikoliv důkazy. „Je nutné říci, že ten, kdo to dělá chytře, a pan Kalousek je chytrý, tak ten si stopy k sobě přímo nepřivede. On to dělá ob někoho, přes Drábka nebo třeba společnost Kapsch,“ dodal podnikatel.

A reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Tentokrát se proti podobným výrokům ostře ohradil ministr práce Jaromír Drábek, který z rozhovoru vyšel jako jakýsi prostředník mezi nekalými penězi a ministrem Kalouskem.

„Můj názor je jednoduchý. Pan Jančura by měl přestat lhát. Evidentně je opilý mediální mocí a z toho asi vyplývají pomluvy, které v mém případě jsou naprosto nepodložené,“ odsoudil pro ParlamentníListy.cz ministr Jaromír Drábek ostře slova Radima Jančury na svojí adresu.


 

Lidé co mě znají, jeho lži poslouchat nepotřebují

Na rozdíl od ministra financí Miroslava Kalouska, který na Jančuru už před pár týdny podal trestní oznámení, sám žádné právní kroky zatím nezvažuje. „Já se k tomu samozřejmě budu i nadále vyjadřovat, pokud pan Jančura bude pokračovat ve svých pomluvách,“ řekl Drábek ParlamentnímListům.cz.

„Já nicméně zatím neplánuji, že bych nějakým způsobem obtěžoval policii a orgány činné v trestním řízení s tím, aby zkoumaly výroky pana Jančury,“ dodal v té souvislosti ministr. „Mám výhodu, že stovky lidí znají moji práci řadu let ještě před tím, než jsem vstoupil do politiky. A tito lidé si jistě umí udělat obrázek sami a nepotřebují poslouchat lži pana Jančury,“ konstatoval Jaromír Drábek pro ParlamentníListy.cz.

Policie ať šetří

Vzhledem k tomu, že Radim Jančura zatím kontaktován policií nebyl, zeptaly se ParlamentníListy.cz ministra financí Miroslava Kalouska, zda má nějaké informace o tom, jak probíhá šetření jeho trestního oznámení na podnikatele.

Ani Kalousek nemá žádné informace, kde se nachází šetření policie v rámci jeho trestního oznámení. „Nemám žádné informace a upřímně řečeno nechávám to policii. Já si myslím, že tady nějaké nebezpečí z prodlení nehrozí,“ reagoval ministr.

Je Jančura daňový podvodník? To neřeknu, nemám důkazy

„Prostě pan Jančura řekl sprostou pomluvu. Naprosto sprostou pomluvu. To je stejné, jako bych já o něm prohlásil, že je daňový podvodník. Já to samozřejmě neudělám, protože nemám jediný důkaz,“ přirovnává Kalousek.

„A pan Jančura bez jediného dokladu, jen na základě pomluv, které jsem v minulosti mnohokrát vyvrátil a prokázal, že to jsou pomluvy, tak on jenom ty pomluvy opakuje, což si myslím, že je vrchol sprosťárny. Trestní zákoník na to pamatuje a policie nechť si to vyhodnotí. A já se prostě o pana Jančuru starat nebudu,“ uzavřel Miroslav Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…