Hordy nadržených Somálců znásilní naše ženy a vy zakážete potraty? Pavel Bělobrádek si poradil i s tímto dotazem. A potěšil Ukrajince

09.07.2015 14:30

Proč česká vláda zařizuje uprchlíkům ubytování, ale českým bezdomovcům ne nebo proč se chystá vypustit „hordy nadržených Somálců a Eritrejců“. I takové otázky dostal na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz od jeho čtenářů místopředseda vlády a šéf lidovců Pavel Bělobrádek. V posledních dnech na řadu z nich odpověděl.

Hordy nadržených Somálců znásilní naše ženy a vy zakážete potraty? Pavel Bělobrádek si poradil i s tímto dotazem. A potěšil Ukrajince
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda KDU - ČSL Pavel Bělobrádek na volebním obhájil post.

Pochvalu za to, že si udržuje ve vládě nadhled, dostal Bělobrádek od čtenáře, který se podepsal jako „Míla K“. „Kéž by vám to vydrželo a preference vám rostly. Napadá mě, máte už jména kandidátů na hejtmany?“ zajímalo čtenáře. „Ještě ne, předpokládám, že primární volby začnou probíhat na podzim,“ odpověděl Bělobrádek.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Reakce na šibenice nesené na demonstraci byla přepjatá

Eleonoru zaujalo, že Bělobrádek jako jediný člen Sobotkovy vlády vzal kauzu „šibenice“ na demonstraci s humorem. „Jak si vysvětlujete, že vašim kolegům z vlády Sobotkovi a Chovancovi smysl pro humor chybí? Nevíte, co tak strašného provedli, že se musí bát šibenice?“ ptala se Eleonora. „Nechci to bagatelizovat. Jen mi přišlo, že reakce byla přepjatá. Není to poprvé, vždyť se stínaly hlavy apod. Nicméně, kde končí svoboda slova a začíná trestný čin, má rozhodnout někdo jiný než politik,“ reagoval lidovecký předseda.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Jak to, že vypustíte do ulic hordy nadržených Somálců?

Další čtenářka se domnívá, že za nízkou porodnost může finanční tlak, který ženám nedovoluje zůstávat s dětmi doma. „Jak si myslíte, že to vyřeší kolonisté, kterým tak politicky korektně říkáte uprchlíci? To jako, že ty hordy nadržených Somálců a Eritrejců vypustíte do ulic znásilňovat naše ženy (jak se děje třeba ve Švédsku) a pak zakážete potraty?“ zeptala se Bělobrádka pěkně zostra. „Pokud byste sledovala naše prorodinné kroky, neptala byste se takto, tedy jestli jste žena. Že by uprchlíci vyřešili porodnost jsem neřekl a nemyslím si to,“ zněla Bělobrádkova odpověď.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Pokud nebudeme mít vlastní děti, budou muset přijít jiní

Čtenářka, která se podepsala jako „Eleonora“ se dočetla, že nízká porodnost v ČR se má řešit přijímáním imigrantů. „To myslíte vážně nebo si děláte z českých občanů legraci?“ zajímalo ji. „Nesmíte číst bulvár. Neřekl jsem to a nemyslím si to. Nicméně, pokud nebudeme chtít vlastní děti, budou muset přijít jiní,“ vysvětlil svůj náhled na problém.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

U jezídů, křesťanů a ateistů hrozí útoky na naši civilizaci jen výjimečně

Eleonoru pak ještě zajímalo, zda skutečně nehrozí radikalizace uprchlíků, kteří nyní prchají před Islámským státem. „To, že je někdo zásadní nepřítel nějakých radikálů, přece automaticky neznamená, že se nemůže sám stát radikálem. Víte o tom, že probíhají boje mimo jiné mezi sunnity a šíity a pro obojí jsou křesťané a ateisté méněcenné bytosti?“ zeptala se. „Bezpečnostní riziko u pronásledovaných IS je řádově nižší. Navíc u jezídů, ateistů a křesťanů útoky na naši civilizaci skutečně hrozí jen raritně,“ myslí si Bělobrádek.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Za dva roky už nebudeme muset přijímat uprchlíky

Martin Veselý se zase obává, že pokud teď přijmeme stovky uprchlíků, tak jak zabráníme tomu, že za rok nebudeme stát před stejným problémem. „Nyní je plán na roky 2015–17. Vzhledem k dobrovolnosti je dále přijímat nebudeme muset, zase si to můžeme vyhodnotit sami,“ odpověděl Bělobrádek.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Uprchlíci mají na naši podporu právo

Další čtenář poukázal na to, že zatímco česká vláda uprchlíkům zařizuje ubytování a další zaopatření, naši občané bez domova nejsou do těchto humanitárních aktivit zahrnuti. Také jej prý pobavilo Bělobrádkovo vyjádření v ČT, že uprchlíci nemají většinou zájem o pobyt u nás. „Pokud je někdo skutečně ohrožen na životě, nebude si vybírat konkrétní stát EU, kde chce složit hlavu, ale bude rád, že právě ten holý život zachránil třeba u nás,“ argumentoval čtenář.

Bělobrádek oponoval tím, že tázající má asi nedostatek informací. „Pro naše občany děláme mnohé, včetně bezdomovců. Uprchlíci mají na naši podporu právo, podle Ženevských konvencí je jejich odmítání zločin proti lidskosti. Skutečně nejsme cílovou zemí. Pokud si uprchlík může vybrat, chce do ekonomicky silnějších zemí, než jsme my, s velkorysejším sociálním a imigračním systémem. To by všichni zůstali v Itálii a Řecku a nechtěli jít na sever. Navíc když tam žijí jejich komunity popř. příbuzní,“ uvedl Bělobrádek.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Ukrajinci jsou pracovití lidé, kteří se rychle sžijí

Bělobrádek odpověděl i na dotaz týkající se toho, že nedávno prohlásil, že bychom měli přijmout imigranty s otevřenou náručí. „Mě zajímá, kdo to zaplatí. Budete to platit vy, nebo to budou muset zaplatit nezaměstnaní, invalidé a důchodci, kteří v současné době nesou na svých bedrech politiku škrtů?“ zajímalo čtenářku.

„Ukrajince URČITĚ. Jsou to pracovití lidé, kteří se rychle sžijí. Platit to bude stát. Politika škrtů skončila před rokem a půl, pokud jste to nepostřehla. Navíc je přijímání uprchlíků s mezinárodní ochranou naše povinnost, je to dle ženevských dohod, jinak bychom páchali zločin proti lidskosti. Ekonomické migranty budeme vracet, pokud je nebudeme chtít,“ reagoval Bělobrádek.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…