Jan Fischer ministrem financí? Rusnok ho pozval na schůzku

07.07.2013 17:33

Premiér Jiří Rusnok pozval expremiéra Jana Fischera na pondělní dopoledne do Kramářovy vily. Právě v pondělí má přitom Rusnok oznámit, koho navrhne prezidentovi jako ministra financí, o Fischerovi jako žhavém kandidátu psaly také ParlamentníListy.cz.

Jan Fischer ministrem financí? Rusnok ho pozval na schůzku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

O tom, že je pozvaný do Kramářovy vily, kde premiér o složení úřednické vlády jedná, Fischer ČTK informoval v sms zprávě.

Jiří Rusnok by měl jméno posledního zbývajícího ministra oznámit právě v pondělí, ve středu pak jeho kabinet jmenuje prezident Miloš Zeman.

Fischer má zájem

Jan Fischer již dříve na otázku iHNed.cz, zda by zvažoval nabídku na místo ve vládě, kdyby přišla, odpověděl: „Člověk má vždycky každou nabídku zvážit. A kdybych takovou nabídku hypoteticky dostal, tak bych tak činil. To se normálně dělá,“ řekl Fischer. Na otázku, na který resort by se cítil nejvíce, pak uvedl: „Jsem ekonom, nejsem sociolog. To je všechno, víc už k tomu nechci mluvit.“

„Opět by se ukázalo, že k členství v nové vládě jsou nutné dva základní kvalifikační předpoklady: mít čas a nemít co ztratit. Pokud by to pan Fischer přijal, byl by to pravděpodobně poslední zoufalý pokus, jak doplatit prezidentskou kampaň,“ komentoval následně zprávy o Janu Fischerovi jako ministru financí ministr v demisi Kalousek.

Fischer ale prý hodlá zbývající více než pětimilionový dluh za kampaň splatit do závěru července. Serveru iDnes.cz to v týdnu po schůzce s Fischerem řekl předseda jeho volebního výboru, kardiochirurg Jan Pirk.

Podle politologů oslovených ParlamentnímiListy.cz by Jan Fischer mohl Rusnokově vládě přinést popularitu u veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…