Kalousek a Paroubek na Primě: Show skončila přesně za tři minuty

12.12.2010 22:21

MEDIÁLNÍ HODNOCENÍ Potenciál, který měla nedělní debata v Partii televize Prima, skončil přesně po třech minutách. Tak hodnotí vystoupení obou výrazných postav analytik Břetislav Polách.

Kalousek a Paroubek na Primě: Show skončila přesně za tři minuty

"V podstatě není mnoho věcí, o kterých by se dalo psát. Debata se totiž už brzy po začátku stočila na čistě formální a odborná témata. Každý, kdo se těšil na ostré výstupy, jistě přepnul," říká analytik Polách. Prvních pár minut na Primě bylo skutečně plných úsměvů a pohody. Zbylých 95 procent pořadu se však neslo na vlnách debat o výši HDP vzhledem k rozpočtu, o výši HDP směrem ke státnímu dluhu a zadlužování, o bilanci rozpočtů severských zemí, o ratingových agenturách anebo o dluhopisech a strukturálních fondech. Pro běžné diváky stěží uchopitelné téma.

VÍCE K POŘADU:

Z POSLEDNÍCH TV VYSTOUPENÍ:

"To je nesmírná škoda, kterou Prima ztratila možnost něco dokázat na poli publicistiky. Moderátor Punčochář byl opět nejlepší jen v prvních desítkách vteřin, po zbytek pořadu asistoval. Paroubek hovořil většinou dvě až tři minuty, pak následovala obdobně dlouhá reakce ministra financí. Letargii z diskuse nakonec nejlépe doložil bývalý předseda ČSSD, který se zapřel do židle a potom se opřel lokty o stůl a hrál si s tužkou. Zavíral ji a zase otvíral, to vše během své úvahy o zadlužování České republiky. Kalousek mezitím slušně seděl s rukama založenýma, přesně jako v kostele," uvádí dále Polách.


Polevím z vysokejch otáček, pohoda, klídek a tabáček...

 


Samotná televize Prima se přitom významnými hosty chlubila již v týdnu. "Mohu potvrdit, že hosty nedělní Partie budou pánové Miroslav Kalousek a Jiří Paroubek," přiznal pro Parlamentnílisty.cz Filip Sychra, mediální zástupce TV Prima, jaký kapitální úlovek se soukromé televizi povedl.

"Přitom vůbec nemusí jít jen o názory, které si významný představitel vlády na jedné a opozice na straně druhé budou vyměňovat k nynější situaci. Vždyť jen málokdo zapomněl na to, jaký kousek, či podraz, chcete-li, vyvedl Kalousek Paroubkovi před čtyřmi lety, když společně s ním oznamoval vznik menšinové koalice KDU-ČSL a ČSSD s podporou komunistů. Následně ale Kalousek z funkce předsedy lidovců odstoupil a ve vzniklé pravicové vládě se stal coby ministr financí jedním z nejbližších spojenců premiéra Mirka Topolánka," doufala ještě v sobotu naše redakce. Nic z toho se nestalo. Žádné špinavé prádlo se nevytahovalo a žádné názorové střety se nekonaly.

"Jan Punčochář narážel hned v úvodu na Paroubkův blog, na jeho názorový web, na novou knihu jeho manželky. Stačilo, aby se na totéž zeptal taky Miroslava Kalouska a hned by to bylo o něco veselejší. Je to, jak znovu opakuji, velká škoda pro Primu. Alespoň mě potěšilo, že moderátor vytknul Kalouskovi, že před pořadem hodně kouřil, to bylo hezky pohotové, ironické a dobré," uzavírá Břetislav Polách.

Další analýzy mediálního vystupování:


Foto: Repro TV Prima

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…