Kdo by mohl z VV ještě přeběhnout k Peake? Víme více

18.04.2012 15:09

V současnosti se přesně neví, zda „přeběhlíci“ Karolíny Peake budou mít dost poslanců na to, aby mohla pokračovat Nečasova vláda. Hodně napoví odpolední jednání poslaneckého klubu a grémia VV, které se sejdou společně v 18 hodin.

Kdo by mohl z VV ještě přeběhnout k Peake? Víme více
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Karolína Peake a Radim Vysloužil

Podle informací ParlamentníchListů.cz je nyní stav takový, že „přebělíci“ mají tyto poslance: Karolína Peake, Viktor Paggio, Jana Suchá, Lenka Andrýsová, Dagmar Navrátilová, Martin Vacek, Jiří Rusnok a Radim Vysloužil. Dále ministři bez poslaneckého mandátu Kamil Jankovský a Pavel Dobeš.

Otazník: Šťovíček a Chaloupka

Není jisté, zda se k nim přidá i poslanec Milan Šťovíček, který má k Peake blízko. Ten by měl podle informací ParlamentníchListů.cz dorazit na odpolední klub. „Řekl mi, že se mu tento akt Karolíny Peake nelíbí. Na druhou stranu k ní měl vždycky blízko, tak uvidíme. Důležité bude, jak se zachovají poslanci Pavel Bém a Michal Doktor, protože pak by se měnily počty,“ řekl ParlamentnímListům.cz dobře informovaný zdroj z VV.

Nejasný je též postoj poslance Otto Chaloupky, který je daného času na Floridě v USA. „Ještě nejsem rozhodnut, jak se zachovám. Nelíbí se mi řada věcí. Musím mluvit s lidmi z obou táborů, abych si udělal obrázek,“ řekl ParlamentnímListům.cz Chaloupka.

Doktor a Bém. Peakovci pro Nečase či Kalouska?

ParlamentníListy.cz oslovily i bývalé poslance ODS Pavla Béma a Michala Doktora, zda by podpořili vládu s přeběhlíky z VV. Pavel Bém nereagoval.

„Jací přeběhlíci? … krátkozraké … nakonec bude z netáhla Johna podivný hrdina, takový pohádkový Honza bez rance buchet,“ reagoval Doktor pro ParlamentníListy.cz v SMS. Každopádně podle informací redakce s ním bude chtít Peake jednat. Jeho rozhovor pro Lidovky.cz nasvědčuje spíš tomu, že by mohl Peake podpořit.

Důležité též bude, zda se „peakovci“ přidají spíše na stranu Petra Nečase či Miroslava Kalouska. Například Kamil Jankovský je považován spíše za člověka blízkého Kalouskovi. Na druhou stranu podle tří zdrojů ParlamentníchListů.cz ministr Pavel Dobeš večer před tím, než ráno na tiskové konferenci oznámil, že nepodá demisi, konzultoval svůj postoj s premiérem Petrem Nečasem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…