Klausovci budou na ulici bránit „normální lidi“ proti „zvráceným“ gayům

16.07.2012 7:52

VÍME PRVNÍ V srpnu se má v Praze opět uskutečnit festival Prague Pride homosexuálů, jehož součástí má být i „pochod hrdosti“, který by měl být zahájen u pomníku sv. Václava. Konzervativní klausovská Akce D.O.S.T. považuje pochod a festival za provokaci, a proto pořádá 18. srpna setkání u pomníku sv. Václava jako manifestaci normálnosti. S výmluvným názvem Obrana hrdosti normálních lidí.

Klausovci budou na ulici bránit „normální lidi“ proti „zvráceným“ gayům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

„Podle našeho názoru má Prague Pride ostře konfrontační charakter a propaguje nesnášenlivou ideologii homosexualismu. Akce D.O.S.T. je proto hluboce pobouřena skutečností, že se zmíněnému festivalu dostalo záštity a podpory některých politiků a institucí veřejné služby,“ uvedl místopředseda Akce D.O.S.T. Petr Bahník.

Zvrácená pýcha

Prezentovat v ulicích vlastní sexualitu jako důvod hrdosti není podle představitelů Akce D.O.S.T. normální.

„Už sám název festivalu prozrazuje charakter jeho ideologie, která činí ze specifických sexuálních praktik předmět zvrácené pýchy a základ podivného elitářství. Domníváme se, že sexualita může jen těžko být předmětem oprávněné hrdosti. Neumíme si například představit, že by se někdo pyšnil svou přirozenou heterosexualitou. Může-li být člověk na něco hrdý, pak jsou to přínosné výsledky jeho volních rozhodnutí, například dílo, které vybuduje vlastní prací, domov, který spoluvytváří a podobně. Optika Prague Pride je však, jak se zdá, zcela opačná,“ dodává Bahník.

Hlas normality

Odpovědí na konfrontaci je podle Akce D.O.S.T. normalita. Rozhodnutí pořadatelů Prague Pride zahájit letošní pochod u pomníku svatého Václava na Václavském náměstí lze podle představitelů Akce D.O.S.T. těžko chápat jinak, než jako provokaci a pokus o vyvolání konfrontace.

„Odpovědí na to musí být hlas normality. Akce D.O.S.T. proto pořádá na tomtéž místě shromáždění občanů, kteří účelové provokace Prague Pride odmítají a chtějí svůj odpor vyjádřit veřejně. K účasti zve nejen příznivce tradičních rodinných a společenských hodnot, ale každého, kdo považuje sexuální život za oblast intimní, jejíž prezentace nepatří do ulic,“ uvedl předseda Akce D.O.S.T. Michal Semín.

Semín vysvětlil, že pořadatelům Obrany hrdosti normálních lidí  jde o obranu hodnot, které leží v samotných základech evropské kultury a civilizace a společenské uznání homosexuálního chování k nim rozhodně nepatří.

Normalita a přirozenost proti kulturní revoluci

„Homosexuální chování se v průběhu evropských dějin sice vyskytuje také, vždy však jen v dobách mravního úpadku a společenského rozkladu. V případě akcí typu Gay Pride však nejde jen o propagaci homosexuality, ale o daleko závažnější a pro společnost ještě ničivější jev. Prezident Václav Klaus jej trefně nazval homosexualismem, tedy ideologií, která stojí bok po boku jiným výrazně levicovým a sociálně-inženýrským projektům, usilujícím o odstranění přirozeného mravního řádu a tradičních sociálních vzorců chování. Kulturní revolucí vykořeněný a své přirozené identity zbavený člověk je pak snáze manipulovatelný diktátem politické korektnosti,“ vysvětluje pro ParlamentníListy.cz Michal Semín.

  „Také pojmy hrdost a normalita jsme zvolili záměrně. Nevystavujeme tím na odiv naše biologické dispozice, ale to, že jsme si v dnešní době postmoderního relativismu uchovali, tváří v tvář posměchu a ostrakizace ze strany soudobých intelektuálních elit, smysl pro normalitu a přirozenost. V tomto smyslu si lze představit, že na naší straně může stát i nejeden homosexuál,“ dodal Semín.

V loňském roce se strhla kolem Prague Pride velká veřejná debata, když vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek označil homosexuály za devianty. Akce D.O.S.T. tehdy s Ladislavem Bátorou v čele předala i protestní dopis americkému velvyslanectví za to, že se vměšuje do záležitostí suverénního státu. Letos akci homosexuálů podporují velvyslanectví USA i Izraele.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…