Kolem Zemana se to "odborníky" jen hemží, rýpe Kuba

24.07.2013 18:34

Novým vedoucím Úřadu vlády se stal Radek Augustin, místopředseda Strany práv občanů – zemanovci. Za to ironicky chválí úřadující předseda ODS Martin Kuba – očividně je SPOZ strana plná odborníků.

Kolem Zemana se to "odborníky" jen hemží, rýpe Kuba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

„Pokud má platit to, co říkal pan prezident, že je vláda Jiřího Rusnoka nepolitickou vládou odborníků, pak má Česká republika zjevně štěstí, že zrovna náhodou se to v okolí Miloše Zemana a ve SPOZ ‚odborníky‘ jen hemží,“ uvedl Martin Kuba.

Na mysli měl jmenování Radka Augustina šéfem Úřadu vlády. Nahradil tak Lubomíra Poula, který je momentálně neschopný vykonávat svou práci. Byl totiž zadržen v rámci kauzy Jany Nagyové, jelikož podle policejních dokumentů měl vědět o sledování osob vojenskou rozvědkou. Na postu vedoucího Úřadu vlády ale dosud zůstával, protože nebyl obviněný.

Podle Jiřího Rusnoka ho však bylo potřeba nahradit někým, kdo bude moci pracovat. Volba padla na místopředsedu SPOZ Augustina, který je již delší dobu podporovatelem prezidenta Miloše Zemana. Například hájil jeho odmítavý postoj ke jmenování Martina C. Putny profesorem.

Kromě Kuby si na jeho jmenování do čela Úřadu vlády stěžuje i předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová. "Prezident tak dál prohlubuje svoji snahu vytvořit si vlastní mocenskou strukturu, která zaprvé zkoncentruje moc do jeho rukou a zadruhé zajistí popularitu straně SPOZ před parlamentními volbami," uvedla pro ČT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…