Nečas se vymezoval vůči partnerům v koalici: Nejsme zbojníci

17.09.2011 21:54

Petr Nečas, premiér a předseda ODS, se na setkání se starosty ODS v Brně vymezil vůči koaličním partnerům. Hovořil také o řešení problémů s kriminalitou.

Nečas se vymezoval vůči partnerům v koalici: Nejsme zbojníci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

„Jsme nesmírně silní v regionech, máme pět set starostů ODS," zdůraznil Nečas v Brně s tím, že ODS je tradiční strana s pevným zakotvením v regionech.

„Nejsme konglomerát splácaný s lidmi s partikulárními zájmy. To je naše obrovská přednost," dodal Nečas a nepřímo se tak vymezil vůči Starostům a nezávislým, které jsou součástí TOP09.

Zdůraznil, že České republice byl zvýšen raiting pro úvěrování. „Prodáváme státní dluhopisy. A jen minulý rok jsme ušetřili na dluhové službě 26 miliard korun," vysvětlil Nečas s tím, že je třeba v reformách pokračovat.

Nebudeme vyhrožovat

Regionálním politikům z ODS také vzkázal, že vláda má tah na bránu. „ODS nebude nikdy vyhrožovat, že kvůli parciálním zájmům nebude chodit na jednání vlády," opět si Nečas rýpl do koaličního partnera z TOP 09.

Přiznal ale, že i ODS má chyby  a vláda má rezervy. Nejvíce v komunikaci s veřejností.  Nečas také lokálním politikům ODS řekl, že právě program ODS je nejvíce prosazován ve vládě.

Bez práce nejsou koláče

Zneužívání sociálních dávek na úkor pracujících obyvatel označil Nečas jako příčinu problémů na Šluknovsku, a také zvýšení kriminality. „Pro část našich spoluobčanů je stále výhodnější pobírat sociální dávky než pracovat. Problémem je i dětská kriminalita, zde musí zasáhnout stát," přiznal Nečas s tím, že jednoduchá řešení neexistují. „V prvé řadě je třeba zajistit bezpečnost a ochranu majetku občanů," zdůraznil premiér a dodal, že je třeba ctít zásadu "našich babiček" a to, že bez práce nejsou koláče.

Policie by podle Nečase měla příští rok dostat navíc 700 milionů korun, což, jak řekl, prosazoval. Premiér zopakoval, že posílené policejní jednotky zůstanou na Šluknovsku tak dlouho, jak bude třeba.

Sledujeme téma Šluknovsko

"Nejsme žádní zbojníci, jsme seriozní politici," řekl Nečas k návrhu rozpočtového určení daní, jak navrhuje ministr financí z TOP 09 Miroslav Kalousek.

Šéf poslaneckého klubu TOP 09 a STAN Petr Gazdík byl slovy premiéra rozčilen. "S interpretací premiéra Nečase ohledně rozpočtového určení daní nesouhlasím. Kmotři si chtějí udržet vliv na penězovodech ve velkých městech," reagoval v ČT Gazdík.

K věci:
ODS hodlá ubránit peníze pro Prahu v Brně. Janošíkovské řešení nechce
Nečas ke Šluknovsku: Dopis starostů je zbytečně vyhrocený

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…