Odbory chtějí před protesty ještě jedno jednání tripartity. Vyhoví jim Nečas?

04.05.2011 10:26

Český rozhlas na svém webu upozornil na mimořádné setkání tripartity, tedy předsednictva Rady hospodářské a sociální dohody. To by se mělo uskutečnit dnes. O zasedání požádaly odbory, kterým se nelíbí, jak s nimi vláda projednává návrhy reformních zákonů.

Odbory chtějí před protesty ještě jedno jednání tripartity. Vyhoví jim Nečas?

Poslední jednání tripartity odbory ale předčasně opustily. Upozornily tehdy na to, že vláda si odsouhlasila reformy, aniž by ale o nich jednala se sociálními partnery. Věc došla až tak daleko, že se odbory rozhodly, že kvůli reformám budou protestovat.  První protest by se měl uskutečnit 21. května.

„Čekali jsme, že se vláda nějakým způsobem zaměří na naše připomínky, bohužel jsme zjistili, že to byly jen velmi kosmetické úpravy. Vláda dál jede směrem, který avizovala, že bude reformy touto cestou provádět, s čímž samozřejmě spokojeni nejsme," potvrdil rozhlasu předseda Českomoravské komory odborových svazů Jaroslav Zavadil.

„Nevíme, co bychom měli v současné době s vládou projednávat. Vláda si schválila základní atributy důchodové reformy, zdravotnické reformy a připravuje obrovskou sociální reformu. Ke všem návrhům jednotlivých zákonů jsme dávali desítky připomínek, ale výsledky jsou nula," řekla před časem šéfka Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Dagmar Žitníková.

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…