Pecina jako příští premiér? Prý blbost z Rádia Jerevan

06.08.2013 21:18

Co stojí za obratem Bohuslava Sobotky ve vztahu k Rusnokově vládě? O odpovědi se začalo spekulovat hned poté, co Sobotka přišel na úterní jednání předsednictva strany s návrhem kabinet podpořit. Novinky.cz píší, že za tím může být Rusnokův slib, že druhý pokus nezíská Miroslava Němcová, ale Martin Pecina.

Pecina jako příští premiér? Prý blbost z Rádia Jerevan
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Martin Pecina

Ten v současné vládě zastává pozici ministra vnitra a vicepremiéra. Při druhém pokusu by prý novou vládu vedl právě on, zatímco nynější premiér Jiří Rusnok by se stal ministrem financí místo Jiřího Fischera, kterého nejen sociální demokraté silně kritizují kvůli náhlému splacení vlastních dluhů.

Je to blbost z Rádia Jerevan

S touto spekulací přišel Český rozhlas. Údajně se opírá o nejmenované zdroje z ČSSD. Deníku Právo se ale nic takového nepodařilo potvrdit. „Není to pravda. Funkci premiéra mi nikdo nenabídl,“ reagoval ministr Pecina. „Co je to za blbost?“ zeptal se novináře člen vedení ČSSD, zatímco další z vedoucích představitelů prohlásil, že je to blbost z Rádia Jerevan.

Třebaže Martin Pecina i Jiří Rusnok věří, že jejich vláda důvěru při středečním hlasování získá, počty zatím tak optimistické nejsou. V případě, že poslanci důvěru nevysloví, bude opět záležet na prezidentu Miloši Zemanovi. Podle jeho kancléře Vratislava Mynáře jsou ve hře tři možnosti: pověřena bude Miroslava Němcová, Bohuslav Sobotka, nebo někdo třetí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…