Platy Nečasových lidí odhaleny: Vedoucí Poul vydělal za rok téměř tři miliony

02.08.2013 15:20

Bývalý vedoucí Úřadu vlády Lubomír Poul bral ročně 1,17 milionu korun a k tomu další odměny. Loni na odměnách získal navíc 1,7 milionu korun. Vyplývá to z přehledu platů vedoucích zaměstnanců, které úřad zveřejnil. Zájem v minulosti vyvolávalo zejména vysoké finanční ohodnocení práce spolupracovnice a přítelkyně expremiéra Petra Nečase (ODS) Jany Nagyové.

Platy Nečasových lidí odhaleny: Vedoucí Poul vydělal za rok téměř tři miliony
Foto: Hans Štembera
Popisek: peníze, ilustrační foto

Jana Nagyová, bývalá šéfka kabinetu expremiéra Petra Nečase (ODS), pobírala v letech 2010 až 2012 plat přes 900.000 korun ročně. K němu dostávala statisícové odměny. Ty za rok 2011 dosáhly 1,22 milionu korun.

"Chceme tímto postupem transparentně ukázat, jak bylo nakládáno s veřejnými prostředky. Vrcholní státní zaměstnanci musejí počítat s tím, že jejich plat podléhá zvýšené kontrole a není možné donekonečna tajit, jakou mzdu za svou práci dostávají. Věřím, že se tak Úřad vlády tímto krokem stává otevřenějším a transparentnějším," komentoval to nynější vedoucí Úřadu vlády Radek Augustin.

Úřad vyvěsil na webu roční platy a odměny vedoucího Úřadu vlády, jeho náměstků a vrchních ředitelů jednotlivých sekcí. Minulé vedení úřadu platy zveřejňovat nechtělo. To v minulosti kritizoval například Nadační fond proti korupci. 

U údajů však nejsou zveřejněna jména, pouze označení náměstek 1 či VŘS 1 (tedy vrchní ředitel/ka sekce).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…