Pravice má přehřáté hlavy, komentoval předseda zemanovců útoky na prezidenta

08.08.2013 21:14

Výsledek hlasování o důvěře vládě podle šéfa SPOZ Zdeňka Štengla ukázal, že jmenování vlády bylo ze strany prezidenta legitimní. A to přesto, že kabinet důvěru nezískal. Na pravicové politiky prý příliš působilo velké letní horko.

Pravice má přehřáté hlavy, komentoval předseda zemanovců útoky na prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Do čela SPOZ byl zvolen Zdeněk Štengl

„Při jmenování Jiřího Rusnoka premiérem pan prezident řekl, že tímto krokem otevírá nejkratší cestu k předčasným volbám. Jako obvykle se ukázalo, že měl pravdu. Je to zároveň pádná odpověď většině komentátorů, kteří tvrdili, že je pan prezident proti předčasným volbám,“ řekl ParlamentnímListům.cz Štengl.

Kdyby podle jeho slov Miroslav Kalousek dodržel slovo, že v případě jmenování Jiřího Rusnoka bude hlasovat pro rozpuštění sněmovny, mohli jsme již být na polovině cesty k těmto volbám.

„Pokud jde o zmatené a naprosto nesmyslné výroky představitelů pravicových stran, že se levicové strany sloučí pod praporem SPOZ, lze je vysvětlit pouze velkými vedry a naprostým zděšením, které 93 hlasů pro Rusnokovu vládu na pravici způsobilo. Tato podpora totiž dokázala, že jmenování této vlády bylo legitimním a rozumným krokem,“ konstatoval předseda zemanovců Zdeněk Štengl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…