Premiér Rusnok promluví na Valném shromáždění OSN

27.09.2013 6:02

Premiér Jiří Rusnok dnes v New Yorku vystoupí ve všeobecné rozpravě na zasedání Valného shromáždění OSN. Využije tak každoroční příležitosti vyhrazené pro šéfy států a vlád členských zemí OSN, aby se vyjádřili k zásadním otázkám mezinárodního významu.

Premiér Rusnok promluví na Valném shromáždění OSN
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Již na čtvrteční konferenci OSN o jaderném odzbrojení Rusnok řekl, že svět se zbaví jaderných zbraní jedině tehdy, když bude mezinárodní společenství rovnovážně uplatňovat strategie jaderného odzbrojování a nešíření atomových zbraní. Podle něj se například Česká republika v tomto směru zasazuje o to, aby rychle vstoupila v platnost smlouva o všeobecném zákazu jaderných zkoušek.

Podle Rusnoka Česko podporuje rovněž neprodlený začátek jednání o další smlouvě, která by zakázala výrobu štěpného materiálu do jaderných zbraní nebo jiných jaderných výbušných zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…