Premiér Rusnok sliboval: Teď utlumíme tvorbu zákonů

20.08.2013 20:31

Po rozpuštění Poslanecké sněmovny vláda v demisi utlumí svoji zákonodárnou aktivitu. V ČT to řekl premiér Jiří Rusnok. Zákonodárnou iniciativu tak převezme Senát, který bude moci schvalovat zákonná opatření.

Premiér Rusnok sliboval: Teď utlumíme tvorbu zákonů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

"Budeme dál fungovat, aby fungoval stát a resorty normálně pracovaly. Naším úkolem je to zabezpečit, takže pro nás je to očekávaná změna," uvedl Rusnok. "Samozřejmě naše legislativní aktivita bude minimální," doplnil.

Podle ČT si Rusnok ale dovede představit návrh jednoho či dvou zákonných opatření, z nichž jedno se bude týkat šedesátikorunového poplatku v nemocnicích. Ministerstvo zdravotnictví už dříve ohlásilo, že by zákonným opatřením chtělo v souvislosti s verdiktem Ústavního soudu snížit poplatky za hospitalizaci ze 100 na 60 korun denně.

Premiér také prohlásil, že bude dohlížet na projednávání zákonů, které již dorazily nebo dorazí ze sněmovny do Senátu. "Už jsem se sešel s předsedou Senátu. Mám velký zájem na tom, aby se všechny ty normy dotáhly do konce zdárně. Myslím, že ani Senát tomu nebude bránit," uvedl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…