Protikorupční policie byla i na Ministerstvu financí

13.06.2013 21:21

Premiér Petr Nečas (ODS) svolal mimořádné jednání Bezpečnostní rady státu, kde se mělo jednat o aktuálním zásahu policie nejen na Úřadu vlády ČR. Jednání po zhruba hodinovém zasedání skončilo. K jejímu jednání se vyjádřil i ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), na jehož resort také zavítala policie.

Protikorupční policie byla i na Ministerstvu financí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Kalousek

V devět hodin večer skončilo mimořádné zasedání Bezpečnostní rady státu. Podle informací ČTK však nikdo z jednajících nechtěl k jednání prozradit jakékoli podrobnosti s odůvodněním, že jde o citlivé utajované informace. Na to poukázal i ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).  

Musíme řešit povodňové škody

V České televizi následně ministr potvrdil, že kriminalisté žádali o vydání jednoho dokumentu, ten obratem dostali a zase odešli. Vše se prý odehrálo ve vší slušnosti. Své vystoupení uzavřel tím, že jako ministr financí má na starosti především odstraňování povodňových škod.

„Pokud zazní nějaká nová informace ze strany orgánů činných v trestním řízení, tak se jí budeme jistě zabývat, ale do té doby musíme řešit situaci okolo povodní,“ zdůraznil Kalousek s tím, že vůbec neví, zda nějaké nové informace ze strany policie zazní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…